Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να εφαρμόσουν το νέο ωράριο λειτουργίας

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011


Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να εφαρμόσουν το νέο ωράριο λειτουργίας
Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που τίθεται σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου και δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όχι όμως απεργίες.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, δήλωσε σήμερα στο BHMA FM ότι είναι πολλά τα φαρμακεία που θα πρέπει να μένουν ανοικτά τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου (το 30% του συνόλου),....
αφού δεν θα βγάζουν «ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα».
Ο κ. Λουράντος τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα προχωρήσουν σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, ώστε τις Δευτέρες, Τετάρτες και τα Σάββατα η πρωτεύουσα να μένει χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Επέκρινε επίσης τη στοχοποίηση, όπως την χαρακτήρισε, των φαρμακείων από την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση».
Όσον αφορά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι για όσους φαρμακοποιούς δεν υπακούσουν στο νέο ωράριο θα αφαιρεθεί η άδεια για έναν μήνα, ο κ. Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.
...

0 σχόλια στο Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να εφαρμόσουν το νέο ωράριο λειτουργίας

Δημοσίευση σχολίου