Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011


Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και Αθ. Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή μετά από ονομαστική μυστική ψηφοφορία.
Σε σύνολο 210 ψηφισάντων βουλευτών:
- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη (ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών.

- 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της κας Ζούνη (εναντίον της οποίας, με την ιδιότητά της ως μέλους του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ). Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η κα Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 "παρών".
- Για την άρση της ασυλίας του κ. Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 βουλευτές και 7 παρών.
Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά την επαγγελματική του δραστηριότητα.

www.iefimerida.gr
...

0 σχόλια στο Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση σχολίου