Το πρώτο καλάθι με τα φιλέτα του δημοσίου

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011


Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του πέρασε ο έλεγχος 35 ακινήτων αλλά και τα πακέτα μετοχών του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος των ΕΛΠΕ, της Ελληνικό Α.Ε και της ΛΑΡΚΟ που ανήκουν στο δημόσιο.

Μεταξύ των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν περιλαμβάνονται τα κτίρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, κτίρια των υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών αλλά και πλήθος εφοριών ανά την Ελλάδα.


Όσον αφορά στα πακέτα μετοχών επιχειρήσεων μεταβιβάστηκαν, κατόπιν απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων:


- 1,9 εκατ. μετοχές της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε 30% επί του μετοχικού της κεφαλαίου


- 108.430.304 μετοχές της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε 35,77% του μετοχικού κεφαλαίου


- 15.000 μετοχές της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου


- 7.686.362 μετοχές της εταιρείας Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμος Εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΑΕ


- Το δικαίωμα παράτασης της σύμβασης με τη Hochtief, κατ ανώτατο όριο μέχρι την 11-6-2046


- Το δικαίωμα του δημοσίου για παραγωγή, λειτουργία, κυκλοφορία, προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων, συμπεριλαμβανομένου του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου για διάστημα 12 ετών, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων που αφορούν στα παραπάνω λαχεία και έχουν ήδη εκχωρηθεί σε τρίτους λόγω τιτλοποίησης των εξ αυτών εσόδων


- Τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει μέχρι την 31-12-2027 από την εκχώρηση σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών .


- 4.952.422 μετοχές του ΟΔΙΕ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού της κεφαλαίου


- Τα δικαιώματα του Δημοσίου για την επέκταση μέχρι 10 έτη από τη λήξη της, της από 15-12-2000 σύμβασης με τον ΟΠΑΠ


- Το δικαίωμα του Δημοσίου επί του τιμήματος για τη χορήγηση στην ΟΠΑΠ Α.Ε άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων.

Αναρτήθηκε από tromaktiko
...

0 σχόλια στο Το πρώτο καλάθι με τα φιλέτα του δημοσίου

Δημοσίευση σχολίου