Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Picture 0 for Δίωξη κατά του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο, μέχρι πρότινος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μετά από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με αφορμή καταγγελίες του προέδρου της Αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη πριν από έναν χρόνο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και απόσπαση από αυτό στοιχείων της υπηρεσίας.


Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία έστρεφε το ενδιαφέρον του εισαγγελέα στον αντιπρόεδρο της Αρχής Νίκο Λογοθέτη, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας που πρόσφατα κατέληξε στην άσκηση ποινικής σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του κ. Λογοθέτη για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Ο κατηγορούμενος πλέον, αντιπρόεδρος της Αρχής αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την ποινική του εμπλοκή στη διαφωνία που είχε με τον κ. Γεωργίου ως προς την καταγραφή των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτύπωση του ελλείματος της χώρας.
Υποστηρίζει ότι το έλλειμα εμφανίστηκε να φθάνει στο 15% ,ποσοστό που κατά τον ίδιο είναι διογκωμένο. Αναφέρει επίσης πως για το θέμα είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.Επί της ουσίας της υπόθεσης υποστηρίζει πως στον υπολογιστή, μέσω του οποίου φαίνεται να έγινε η παραβίαση, έχουν πρόσβαση δέκα εργαζόμενοι της Αρχής.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι, προ διημέρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έπαυσε με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της αρχής κ. Γεωργίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
...

0 σχόλια στο Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοσίευση σχολίου