Τι συμβαίνει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) ???

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011


logo_oek.gifΟι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια, έναν εμπαιγμό και μία κοροϊδία εκ μέρους της διοίκησης του Ο.Ε.Κ. αλλά και του εποπτεύοντος οργάνου που είναι τό υπουργείο εργασίας,διότι, ενώ έπρεπε τώρα( το 2011) να πληρονώμαστε την επιδότηση ενοικίου του έτους 2010,έχει πληρωθεί μόνο το έτος 2008.

Απο τα γραφεία του Ο.Ε.Κ. (τοπικά και κεντρικά), πότε μας λένε ‘’δέν υπάρχουν χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης’’,και πότε μας λένε ότι,’’με εντολή της προέδρου κ.Γεωργίας Κωτίδου,δεν έχει ελεγχθεί κανένας φάκελος ακόμα’’.
Επειδή λοιπόν μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα,θέλω να επισημάνω κάποια γεγονότα και να θέσω κάποια ερωτήματα.
-Τα χρήματα που έχουν καταβάλει, με τις εισφορές τους οι εργαζόμενοι,τα τρία τελευταία χρόνια και που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ,που είναι; Ποιοι τα εκμεταλλεύονται και ωφελούνται εις βάρος των δικαιούχων του Ο.Ε.Κ.;
-Η πρόεδρος τού Ο.Ε.Κ. κα Κωτίδου τι κάνει; Γνωρίζει ότι ο Ο.Ε.Κ. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου;Γνωρίζει τα καθήκοντά της, βάσει του καταστατικού ίδρυσης τού Ο.Ε.Κ.;
Γνωρίζει ότι ο Ο.Ε.Κ., ανήκει στον ελληνικό λαό και χρηματοδοτείται μόνο από τους εργαζόμενους, με τις εισφορές τους κάθε μήνα; Πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα κάθε μήνα; Γιατί η κα Κωτίδου και το συμβούλιο του Ο.Ε.Κ., δεν ενεργούν υπέρ των συμφερόντων του οργανισμού και των δικαιούχων; Τι κάνει η νομική υπηρεσία του Ο.Ε.Κ.;
-Τι κάνει το εποπτεύον υπουργείο εργασίας και ο υπουργός κ. Κουτρουμάνης, που έχει καθήκον, να εγγυάται και να διασφαλίζει την υγειή και διάφανη λειτουργία του Ο.Ε.Κ., από επίδοξους “καλοθελητές”; Πώς εποπτεύει τον οργανισμό, ώστε να μην μπορούν να “χάνονται”, να “τρώγονται” και να υπεξαιρούνται τα χρήματα των εργαζομένων;
Θα το πω με απλά λόγια για να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει.
Κάθε μήνα, οι εργαζόμενοι μαζί με τις εισφορές που καταβάλλουν στο Ι.Κ.Α., πληρώνουν και ένα ξεχωριστό ποσό, που είναι εισφορά υπέρ του Ο.Ε.Κ.
Ο Ο.Ε.Κ. είναι οργανισμός, ανεξάρτητος από το δημόσιο. Ιδρύθηκε το 1954 και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Οι υπάλληλοι του Ο.Ε.Κ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. Ο Ο.Ε.Κ. ιδρύθηκε με σκοπό, να αποκτήσουν δωρεάν στέγη όλοι οι εργαζόμενοι Έλληνες. Πληρώνουν δηλαδή εισφορά στον Ο.Ε.Κ. όλοι οι εργαζόμενοι και σιγά- σιγά, αυτοί που συμπληρώνουν έναν ορισμένο αριθμό ενσήμων, γίνονται δικαιούχοι, δωρεάν εργατικής κατοικίας ή άτοκου δανείου ή επιδότησης ενοικίου.
Είναι ένας απολύτως υγειής και αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός, αλλά τα 2 τελευταία χρόνια, κάτι συμβαίνει.
Φαίνεται, ότι τα αποθεματικά του Ο.Ε.Κ. που υπερβαίνουν το 1,5 δις, είναι “πόλος έλξης” για πολλούς. Φαίνεται επίσης ότι κάπου, μεταξύ Ι.Κ.Α., υπουργείου εργασίας και Ο.Ε.Κ., έχει στηθεί ένα “πάρτι” με τα χρήματα των εργαζομένων και δικαιούχων του Ο.Ε.Κ.
Διοικητής του Ι.Κ.Α. είναι ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Υπουργός εργασίας είναι ο κ. Κουτρουμάνης. Πρόεδρος του Ο.Ε.Κ. είναι η κα. Γεωργία Κωτίδου. Περιμένουμε μία απάντηση.
Πού βρίσκονται τα χρήματα των εργαζομένων και γιατί δεν φτάνουν στον Ο.Ε.Κ.; Πότε θα σταματήσουν να κοροϊδεύουν και να εμπαίζουν τους δικαιούχους; Ποιος θα μας προστατέψει από τους “προστάτες”, αφού το υπουργείο και ο κ. Κουτρουμάνης, αποδεικνύονται αναξιόπιστοι και αναποτελεσματικοί, στο να εποπτεύσουν και να εγγυηθούν την άρτια λειτουργία του Ο.Ε.Κ.;
Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, περιμένουν απάντηση. Αλλά και τα ποινικά αδικήματα, της υπεξαίρεσης, της κατάχρησης, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, που στρέφονται κατά του Ο.Ε.Κ. και του δημόσιου πλούτου περιμένουν εισαγγελέα.
Θέλω να πω επίσης στους δικαιούχους, ότι ο Ο.Ε.Κ., είναι δικός μας οργανισμός, την επιδότηση δεν μας τη χαρίζει κανένας και δεν πηγαίνουμε επαιτώντας αλλά απαιτώντας.
Πηγή: zougla.gr
...

0 σχόλια στο Τι συμβαίνει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) ???

Δημοσίευση σχολίου