Χ. ΔΑΜΑΣΚΟΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011


Χ. ΔΑΜΑΣΚΟΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»
Ο επί πολλά έτη Αντινομάρχης Αν. Αττικής και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Δαμάσκος άσκησε δριμύτατη κριτική στη Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την καθυστέρηση κατά 8 μήνες ένταξης της Αν. Αττικής στον Προϋπολογισμό, καθυστερώντας με αυτό τον τρόπο την υλοποίηση έργων που έχουν ξεκινήσει από το 2010.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δαμάσκου:

Με 8 μήνες καθυστέρηση, η περιφέρεια Αττικής, ολοκλήρωσε την τυπική διαδικασία της ένταξης στον προϋπολογισμό της, μιας σειράς πολύ σημαντικών παρεμβάσεων στην Ανατολική Αττική, που η υλοποίηση τους είχε ξεκινήσει το 2010 με σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ενδεικτικά αναφέρω τα :
• έργα βελτίωσης οδικού δικτύου και διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων (περιοχές Αχαρνών, Αυλώνα, Γέρακα-Γλυκών Νερών, Κερατέας, Ωρωπού, Σπάτων, Μαραθώνα)
• έργα ανάδειξης και αποκατάστασης κλασσικών και υστεροβυζαντινών αρχαιοτήτων (Άγιοι Ανάργυροι Κορωπίου, Αγ. Νικόλαος και Σάββας Χαλιδού Παιανίας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραφήνας, Τύμβος Σοφοκλή Βαρυμπόμπης).
Και βέβαια 3 σημαντικές μελέτες απαραίτητες για τον προγραμματισμό δράσης των επόμενων ετών που είναι:
- η αναβάθμιση της Λεωφόρου Φλέμινγκ Ραφήνας
- η οριοθέτηση του ρέματος Ροκφέλερ Ν.Μάκρης
- η βελτίωση της διαδημοτικής οδού Κορωπίου- Καλυβίων
Σημειώνεται ότι για τα έργα αυτά και για πολλά ακόμα που είχαν ξεκινήσει εντός του 2010 αλλά για ανεξήγητους λόγους έχουν παγώσει, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής είχε διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση τους από ιδίους πόρους παραδίδοντας στην Περιφέρεια Αττικής 24,8 εκατ. Ευρώ στο προϋπολογισμό του 2010.
Η Ανατολική Αττική περιμένει από τον νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας ,μέσα από τις αυξημένες δυνατότητες που έχει, να δώσει λύσεις στα μεγάλα της προβλήματα, να συμπληρώσει τις υποδομές της, να προστατέψει την φυσιογνωμία της και να συνεχίσει να αναδεικνύει την πολιτιστική της κληρονομιά . Όλα αυτά χωρίς καθυστερήσεις ,χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κυρίως χωρίς προκαταλήψεις.
www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο Χ. ΔΑΜΑΣΚΟΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Δημοσίευση σχολίου