ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚ/ΝΩΝ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011


ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚ/ΝΩΝ
Το Φλεβάρη του 2011 η κυβέρνηση στο άρθρο 50 του ν.3918, περνά διάταξη με την οποία επιχορηγεί ,από πιστώσεις του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού , τους ιδιώτες επιχειρηματίες που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν στη παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης. Δηλαδή:
Νομιμοποιούνται τα μέχρι τώρα παράνομα προγράμματα απεξάρτησης, περικόπτονται κρατικές δαπάνες για θεραπευτικά προγράμματα ,εμπορευματοποιείται ο ανθρώπινος πόνος.

Τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιχειρεί να αποποινικοποιήσει την χρήση και την καλλιέργεια εξαρτησιογόνων ουσιών και το διαχωρισμό τους σε «μαλακά» και «σκληρά» σύμφωνα με τη κατεύθυνση της ΕΕ Δηλαδή:
Δημιουργεί νόμιμους και μόνιμους χρήστες και εξοικειώνει την κοινωνία να ανέχεται και να ζεί με το πρόβλημα.
Τον Αύγουστο του 2011 γίνεται και η εγκατάσταση μονάδων χορήγησης υποκατάστατων , στα νοσοκομεία με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ ,ΛΑΟΣ,ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή:
Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε κρατικούς διακινητές του ναρκοεθισμού και ενισχύονται οι φαρμακοβιομηχανίες.
Τα κέντρα εκπαίδευσης στελεχών για την πρόληψη και χρήση ναρκωτικών έχουν σταματήσει από το 2008.
71 Κέντρα Πρόληψης με 403 εργαζόμενους και στεγνά προγράμματα ΚΕΘΕΑ απαξιώνονται μειώνοντας τις επιχορηγήσεις το Υπουργείο Οικονομικών κατά 50% και51% αντίστοιχα.
Οι δικαιολογίες που προβάλλονται από τους υποστηριχτές αυτής της λογικής είναι, ότι η αποποινικοποίηση θα βοηθήσει στον έλεγχο του προβλήματος, θα σταματήσουν οι λίστες αναμονής, ο χρήστης είναι ασθενής. Συσκοτίζουν τη αλήθεια ΓΙΑΤΙ?
*Όπου η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι εύκολη (Δανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελβετία),τα ποσοστά χρήσης είναι 5πλασια. Αντίθετα όπου υπάρχει δυσκολία (Ελλάδα, Κύπρο, Φινλανδία) τα ποσοστά είναι χαμηλά. Το ίδιο και όπου υπάρχει διαχωρισμός «μαλακών-σκληρών» ναρκωτικών έχουμε 5πλασια χρηση.
*Λίστες αναμονής στα στεγνά προγράμματα(που έχουν υψηλό ποσοστό απεξάρτησης)δεν υπάρχει.
*Ο χρήστης δεν είναι ασθενής, αρρώστησε γιατί πήρε ναρκωτικά και η αιτία που τον ώθησε σ’ αυτή την οδυνηρή επιλογή είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα που δημιουργεί μια σειρά οικονομικών, κοινονικών ,πολιτικών συνθηκών. Ένα τόσο σοβαρό πολυπαραγοντικό πρόβλημα που σχετίζεται με όλες τις πλευρές της ζωής του ανθρώπου, πρέπει να αντιμετωπίζεται και να θεραπεύεται από εξειδικευμένο προσωπικό, και όχι να διαιωνίζεται με μια συνταγογράφηση για ένα «αξιοπρεπή» θάνατο.


/www.acharnorama.gr
Καλούμε τους τοπικούς φορείς, συλλόγους γονέων, γυναικών, αθλητικά Σωματεία να σταθούμε εμπόδιο στη πολιτική που στοχεύει στο μυαλό και στη ψυχή της νεολαίας, θέτοντας σε διωγμό τη πρόληψη, την απεξάρτηση, την επανένταξη.
Να διεκδικήσουμε να δημιουργηθεί ένας πανελλαδικός δημόσιος φορέας, ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ-ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ με δωρεάν παροχή υπηρεσιών, από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό ,με ενίσχυση στα στεγνά προγράμματα.
Στις ανθρώπινες ζωές, δε γίνονται περικοπές.
...

0 σχόλια στο ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚ/ΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου