ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ!

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011


Κυκλοφορούν διάφορες φήμες, ότι ορισμένες περιοχές του Δήμου Αχαρνών, οι οποίες γειτνιάζουν με το Ολυμπιακό Χωριό, δεν έχουν ενταχθεί στο ΓΠΣ  και συνεπώς, κακώς δε μας όρισε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ως Αυτοτελή Οικισμό αφού η περιοχή δυτικά του Ο.Χ. (και της Λεωφόρου Κύμης δηλαδή Π.Ε. 19, Π.Ε.12 - ΙΚΑ, Βερόπουλος κλπ), είναι εκτός σχεδίου άρα τηρείται η προϋπόθεση της απόστασης των 200 μέτρων και επομένως πρέπει το Ο.Χ. να χαρακτηριστεί, ως αυτοτελής οικισμός.
Επειδή πρόθεση του ΣΚΟΧ είναι να προσφύγει στο ΣΤΕ αλλά ως γνωστόν για αυτήν την πράξη απαιτούνται χρήματα και τα χρήματα δεν είναι από την τσέπη κάποιου φιλάνθρωπου αλλά των κατοίκων και επειδή, (κατά την άποψή μου), η υπόθεση είναι εκ προοιμίου χαμένη, αλλά ας δεχτώ και τη λαϊκή ρήση: η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, προτείνεται να ψάξει ο Σ.Κ.Ο.Χ. καταρχήν για δωρεάν λύσεις για το ζήτημά μας.
Για παράδειγμα:
Να μελετήσουν πολύ καλά το ισχύον ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών ΦΕΚ 13/Δ/2004: Απόφαση 366/τροποποίηση ΓΠΣ του Δήμου Αχαρνών (Ν. Αττικής) και ιδιαίτερα: την παράγραφο 27 σημείο 1. Α. και α. και με λίγη καλή θέληση θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους πριν προβούν σε χρονοβόρες και ευρω-βόρες διαδικασίες.
Αν πάλι θεωρούν, ότι οι αποστάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 3 του ΠΔ 168/2008 αφορούν τα κτίρια του ίδιου του Οικισμού (ενταγμένου ή όχι στο σχέδιο Πόλης) και όχι δύο γειτονικών οικισμών του ιδίου Δήμου, τότε, να ζητηθεί γραπτή ερμηνεία του σχετικού ΠΔ από το νομικό τμήμα του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών, για να μη ξοδεύονται τα χρήματα των κατοίκων που συνεισφέρουν στο ταμείο του Συλλόγου, στο γάμο του Καραγκιόζη σε περίοδο χαλεπών καιρών.
Και αν τέλος πάντων δεν υπάρχει ξεκάθαρη ερμηνεία, δηλαδή αν τηρούμε ή δεν τηρούμε τις προϋποθέσεις του ΠΔ και αν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν ή δεν ήταν νομότυπη, ας προσφύγουν στο ΣΤΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Υ.Γ.1 Τώρα με το WiFi που έστησε ο Δήμος αρκεί ένα λάπτοτ για να έχουμε όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μας.
Υ.Γ. 2 Εφόσον λοιπόν ο αγώνας μας είναι να γίνουμε Δημοτική Κοινότητα, ας τηρήσει ο κ. Δήμαρχος την άλλη δυνατότητα, που δίνεται από τον Καλλικράτη, και την οποία σε μία από τις θυελλώδεις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ανέφερε. Και εμείς δε θα ξοδευόμαστε και ο κ. Δήμαρχος θα είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.
Εκτός θέματος
Τι άραγε μήνυμα θέλει να μας στείλει ο Αντιδήμαρχος κ. Κόνταρης μέσω της συνέντευξής του στην τοπική εφημερίδα των Θρακομακεδόνων «Εν τη Πόλει», (Φύλλο Σεπτεμβρίου), περί αυτοτελών οικισμών και των προθέσεών μας για μελλοντική Δημοτική Κοινότητα; Δε γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος, ότι αυτό το υποσχέθηκε ο κ. Ντούρος; Αν δεν το γνωρίζει, ας ρωτήσει τον ίδιο!


...

0 σχόλια στο ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ!

Δημοσίευση σχολίου