«Να στείλουμε ευρωπαίους υπαλλήλους στην Ελλάδα για να μαζέψουν φόρους»

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011


«Να στείλουμε ευρωπαίους υπαλλήλους στην Ελλάδα για να μαζέψουν φόρους»
Απόσπαση υπαλλήλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, για να αναλάβουν το έργο των ιδιωτικοποιήσεων και τις εισπράξεις του δημοσίου, πρότεινε ο γερμανός Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Γκίντερ Ετινγκερ.
Ο κ. Έτινγκερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να σταλούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Οι υπάλληλοι αυτοί, υποστήριξε ο κ. Έντιγκερ, θα αποσπασθούν από τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα χρειαστεί και θα είναι πιο αποτελεσματικοί αφού δεν θα ιδρώνει το αυτί τους στις όποιες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.
Ο γερμανός Επίτροπος πήγε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ. «Όποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», είπε χαρακτηριστικά..
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Έτινγκερ πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να «κυματίζουν μεσίστια» στα κτίρια της ΕΕ!
Τουλάχιστον, ο κ. Έτινγκερ δεν ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει.
...

0 σχόλια στο «Να στείλουμε ευρωπαίους υπαλλήλους στην Ελλάδα για να μαζέψουν φόρους»

Δημοσίευση σχολίου