ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011


ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκπροσωπούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Τοπαλλιανίδη, Αγγελοπούλου και Τραβασάρο εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία απαντούν στον Υπουργό κ. Κουκουλόπουλο, αλλά και στον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ντούρο, για τις δηλώσεις τους περί πλεονάζοντος προσωπικού στον Δήμο Αχαρνών και τις αναφορές τους σε απολύσεις και μετατάξεις.
«Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών και «ανθρώπου» της ΤΑ κ.Κουκουλόπουλου σε μεγάλο κανάλι , για υπερχρεωμένο Δήμο και πλεονάζον προσωπικό, σε συμφωνία με τον κ. Δήμαρχο ανήγγειλαν στην ουσία μετατάξεις –απολύσεις.
Εμείς θεωρούμε υποχρέωση μας να σημειώσουμε για άλλη μια φορά ότι την κύρια ευθύνη για την άσχημη οικονομική κατάσταση των δήμων και του δικού μας την έχει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αλλά και όλων αυτών που υποστήριξαν και υποστηρίζουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου τα τελευταία 20 χρόνια καθώς και αυτών που διοίκησαν τον δήμο μας, κατάσταση που κορυφώθηκε με τον νόμο Καλλικράτη, μετατρέποντας την αυτοδιοίκηση σε τοπική διοίκηση.
Ιδιαίτερα ο κ. υπουργός αλλά και ο δήμαρχος Αχαρνών γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παρακράτηση χρημάτων των δήμων από το κράτος έφτασε στα 11 δις ευρώ. Τo 2010 έγινε μείωση 30% σε σχέση με το 2009 και το 2011 λόγω μεσοπρόθεσμου άλλη μια μείωση της τάξης του 18% . Επομένως τα δυο τελευταία χρόνια εκτός από τα παρακρατηθέντα 11 δις, τα χρήματα που μειώθηκαν με πρόσχημα την κρίση είναι της τάξης του 50%.
Να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που δίνονται στους δήμους είναι χρήματα που εισπράττονται από το κράτος μέσω της φορολογίας των πολιτών για να δοθούν στους δήμους. Γίνεται όμως παράνομη παρακράτηση των χρημάτων αυτών από το κράτος , που δεν αποδίδει στους δήμους τα χρήματα που τους ανήκουν κι έτσι μεγαλώνει η ανταποδοτικότητα ξεπερνώντας το 75% κι αγγίζοντας το 80% .Με αυτό το τρόπο οι δημότες καλούνται να πληρώνουν δυο φορές το έργο που γίνεται στην πόλη τους.
Ακριβώς αυτό γίνεται και στον δήμο μας με ευθύνη και του σημερινού δημάρχου αλλά και όλων των άλλων παρατάξεων που στήριξαν και στηρίζουν συνειδητά αυτή την πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ. Έγιναν πρωτοπόροι στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο δήμο, ανοίγοντας τον δρόμο για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων με τετράωρα, stage, συμβάσεις έργου και με ορισμένου χρόνου, κρατώντας τους ταυτόχρονα σε διαρκή ομηρεία, σε βάρος πρώτα και κύρια της αξιοπρέπειας τους.
Τι κάνει λοιπόν η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα; Ανακοίνωσε ότι δεν έχει χρήματα και ταυτόχρονα επιτέθηκε στους εργαζόμενους του δήμου λέγοντας ότι είναι υπερβολικά πολλοί, άλλωστε αρέσκεται ο κ. δήμαρχος να επαναλαμβάνει ότι «όπου βρεθώ βρέχει εργαζόμενους» κι αυτά σε συνδυασμό με δηλώσεις ορισμένων αντιδημάρχων ότι είναι τεμπέληδες και παίρνουν χρήματα που δεν δικαιούνται.
Πριν από λίγες ημέρες, στο προαναφερόμενο κανάλι με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία, σε αγαστή σύμπνοια με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο δήλωσαν ότι ο δήμος χρωστάει πολλά χρήματα, έχει πλεονάζον προσωπικό και πρέπει να γίνουν μετατάξεις – απολύσεις, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους.
Τι εννοούν όταν λένε ότι το προσωπικό πλεονάζει;; Έχουμε π.χ.8 παιδικούς σταθμούς και 120 εργαζόμενους, έχουμε 2000 αιτήσεις γονέων και δυνατότητα απορρόφησης 700 παιδιών. Μένουν λοιπόν εκτός παιδικών σταθμών 1300 παιδιά. Τι θα γίνει με αυτά και τους γονείς τους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν; Είναι πλεονάζον το προσωπικό, όταν μάλιστα λήγουν οι συμβάσεις εργασίας άλλων 47;
Εμείς λέμε ότι αντίθετα απαιτούνται το λιγότερο 10 παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, με ακόμη 120 εργαζόμενους. Στην καθαριότητα π.χ. κατά δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να δουλεύουν διπλοβάρδια και μέχρις λιποθυμίας από την εξάντληση και μάλιστα σε μια υπηρεσία που είναι άμεσα ανταποδοτική και τα χρήματα που δίνονται είναι σχεδόν διπλάσια από της υπηρεσίες που προσφέρονται.
Ωστόσο συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι περισσεύουν εργαζόμενοι. Το θράσος τους δεν έχει όρια , όταν η πόλη μας με την παραμικρή βροχή πνίγεται γιατί αποχετεύσεις όμβριων δεν υπάρχουν και όχι μόνο όμβριων αλλά και ακαθάρτων, οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση, οι λίγες παιδικές χαρές είναι στα χάλια τους και ο δήμαρχος με την κυβέρνηση επιμένουν στις απολύσεις.
Αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια της πιο άγριας επίθεσης του συστήματος ενάντια στην εργατική τάξη και τις καταχτήσεις της, ένας από τους λόγους είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και την ανάθεση των έργων αυτών και των υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες και ενώ αυτοί θα πληρώνονται διπλά και τριπλά θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους από αυτούς που διώχνονται με το ένα τρίτο του μισθού και πολλές φορές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Είναι βέβαια και υποκριτές όταν δηλώνουν ότι περισσεύουν εργαζόμενοι, όταν την ίδια στιγμή έχουν αποφασίσει να προσλάβουν εργαζόμενους στη θέση αυτών που θα διώξουν μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που έχουν συστήσει κομματικά στελέχη πετυχαίνοντας όσα παραπάνω ειπώθηκαν με παράλληλη μεταφορά χρήματος στην τσέπη των ιδιωτών και μεγιστοποίηση του ρουσφετιού και της ομηρείας για ένα 5μηνο δουλειάς με 625 ευρώ μικτά.
Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει για αυτό οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν για να έχουν δωρεάν υπηρεσίες χωρίς ανταποδοτικότητα, αλλά πρέπει και οι εργαζόμενοι του δήμου να αντιδράσουν ενωμένα χωρίς διαχωρισμούς σε μόνιμους, αορίστου ή ορισμένου χρόνου και μπλοκάκι. Γιατί εκτός από τις μετατάξεις, τις απολύσεις, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την δραστική παραπέρα μείωση των μισθών στα όρια της εξαθλίωσης, μεθοδεύεται η σταδιακή ελεγχόμενη στάση πληρωμών. Ηδη στον δήμο μας υπάρχουν περίπου 200 εργαζόμενοι απλήρωτοι από 1εως 20 μήνες και αυτό αρχίζει να επεκτείνεται όλο και σε περισσότερους εργαζόμενους.
Εμείς οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως πάντα θα είμαστε μπροστά σε κάθε επίθεση ενάντια στους δημότες αλλά και στους εργαζόμενους του δήμου πράγμα που το αποδεικνύουμε διαχρονικά, που όμως είναι πρώτα και κύρια υπόθεση και ευθύνη τόσο των εργαζόμενων όσο και των δημοτών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανατραπούν τα αντεργατικά – αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, του κεφαλαίου του ΔΝΤ και των μνημονίων.»

...

0 σχόλια στο ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου