Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011


Το άρθρο αυτό έχει σταλεί στην εφημερίδα ΔΕΚΕΛΕΙΑ στις 24 Αυγούστου 2011.
Βέβαια δεν μπήκε ποτέ στην υλη και θα καταλάβετε γιατί.
Ακολουθει το κείμενο όπως ακριβώς ,έχει σταλεί.

Όλα ξεκίνησαν από μια κίνηση ενός συμπολίτη- συχωριανού  μας, ο οποίος δημιούργησε την κατάσταση όπου οφείλω να εξηγήσω .
Θα παραθέσω εξ ολοκλήρου την αλληλογραφία ουτος ώστε ο αναγνώστης να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Στα πλαίσια της δεοντολογίας, θέλοντας να αποφύγω να δώσω όνομα, πιστεύοντας ότι ο εν λόγο κύριος θα επανορθώσει αλλά παράλληλα υπογράφοντας πάντα αυτά που λέω και γράφω, δημοσιεύω στην εφημερίδα του συλλόγου των κατοίκων (Ιανουάριος 2010 αρ φύλλου 6) το παρακάτω άρθρο: 

ΘΕΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ Η ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνέβη λοιπόν ένα περιστατικό στο Ολυμπιακό χωριό μας ,που πρέπει να το χαρακτηρίσουμε ,παράδειγμα προς αποφυγή.
Κάποιοι συμπολίτες συχωριανοί ,συνάνθρωποι θεώρησαν σωστό ,αντί να πετάξουν στα σκουπίδια κάποια ρούχα που δεν χρειάζονταν, τα άφησαν στην εκκλησία ώστε να φροντίσουν κάποιοι της εκκλησίας να τα μοιράσουν εκεί που πρέπει.
Αν όχι να τα μοιράσουν, να ενημερώσουν κάποιους ενδιαφερόμενους ,αυτό γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος τουλάχιστον.
Αυτή είναι η μια πλευρά της ιστορίας μας.
Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς υπεύθυνος να μοιράσει ,η έστω να ενημερώσει ,ώστε να προωθήσει αυτή την φιλάνθρωπη ενέργεια κάποιων ευαίσθητων συνανθρώπων μας.
Σε αντίθεση όμως, βρέθηκε ένας άνθρωπος ο οποίος τα πήρε και τα πέταξε απέναντι από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στο γκαζόν.
Δεν μπορούσα να το πιστέψω ,όταν σε ερώτησή μου ,ποιος τα πέταξε μου απάντησε:
Εγώ ,γιατί;
Η δικαιολογία ήταν ότι η εκκλησία δεν είναι υποχρεωμένη να μαζεύει την σαβούρα του καθένα και να βρομίζει το προαύλιο της με σκουπίδια!!!!!!!!
 Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ίδιος το έχει επαναλάβει στο παρελθόν πετώντας τα στο δρόμο.
Επίσης ήταν της άποψης θυμάμαι ,να μεταφερθεί το στέκι νεολαίας που δημιούργησε ο σύλλογος αλλού ,ώστε να μην ενοχλείται αυτός και η γειτονιά του.
Αλλού να ναι  και όπου θέλει ας είναι.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ακολουθεί μια συγκεκριμένη τακτική που καθόλου δεν τον τιμά ,τόσο τον ίδιον όσο και αυτό που εκφράζει.
Περιμένω λοιπόν να τοποθετηθεί και να ζητήσω και κάτι ακραίο, να τα μαζέψει άμεσα διότι η εικόνα αυτή μόνο αθλιότητα μπορεί να εκφράζει.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ 
Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα του προαυλίου της εκκλησίας μετά την επέμβαση.(υπάρχουν τρείς φώτο που μαρτυρούν το γεγονός)
Αυτή λοιπόν είναι  και η άλλη πλευρά της ιστορίας  του νομίσματος.
Είναι λοιπόν θέμα οπτικής η θέμα πολιτισμού και παιδείας.

Διαβάζω λοιπόν ως απάντηση στο φύλλο 27 της ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ Απρίλιος 2011 τα εξής:


Κύριε Δημούτσο
Σε ένα έντυπο του Συλλόγου Κατοίκων που βρήκαμε στο γραμματοκιβώτιό μας, κάποιος κύριος Ντούβος, αναφέρεται σε κάποιον κύριο που δεν ήθελε το στέκι νεολαίας στη γειτονιά του.
Επειδή εμείς είμαστε πρωτοστάτες διαμαρτυρίας  γιʼ αυτό το στέκι, μας προσβάλλει η μομφή ότι χειραγωγηθήκαμε από κάποιον και δεν ξέρουμε ποιόν εννοεί, γιατί κανείς από εμάς που υπογράψαμε, δεν έχει κάποια ειδική σχέση με την εκκλησία.
Στη ΔΕΚΕΛΕΙΑ του Μαΐου 2011 φύλλο 28 γράφω:

Δεν έγραψα ποτέ ότι χειραγωγήθηκαν οι παραπάνω ανώνυμοι κύριοι από κανέναν, ούτε ότι έχουν κάποια σχέση με την εκκλησία οι ίδιοι. Επίσης πως ξέρουν οι κύριοι κάτοικοι πως πρόκειται για το ίδιο άτομο; Μήπως ο κύριος που απαντάει έχει απόλυτη σχέση με το γεγονός; θα το δούμε παρακάτω....
.
Είναι δε μεγάλο ψέμα ότι δήθεν υποστηρίξαμε να φύγει από εμάς, για να μην ενοχλούμαστε και να πάει σε άλλη γειτονιά.
(Επίσης ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν άλλο για αυτό εκτός από τον συγκεκριμένο κύριο)
Σε συνάντησή μας με το ΔΣ του συλλόγου κατοίκων, τεκμηριώσαμε με πολλά αρνητικά περιστατικά,(όπως και με πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα προς τους κυρίους Παραδέλη  και Σκέντζο, όπου οι ίδιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν το γεγονός) ότι δεν μπορεί μέσα σε στενά κατοικημένο χώρο, δίπλα σε παιδική χαρά κ.λ.π., να βρίσκεται ένα τέτοιο μαγαζί και μάλιστα χωρίς υπεύθυνο που να μπορεί να τηρεί κάποιους κανόνες. Τρανή απόδειξη ότι είχαμε πασιφανές δίκιο, ήταν ότι ο Σύλλογος κατάλαβε το σφάλμα του και διέκοψε τη λειτουργία του.
Κάτοικοι του συγκεκριμένου τετραγώνου
(τελείως ανώνυμα και αόριστα)

᾿Απάντηση σε άρθρο τῆς ἐφημερίδας τοῦ Συλλόγου, ἀπό τούς ἐπιτρόπους τοῦ Ναοῦ
(επίσης τελείως ανώνυμα )
Ὁ συμπολίτης μας, κ. Ντοῦβος, έγραψε σε ἄρθρο του, στήν  ἐφημερίδα τοῦ Συλλόγου Κατοίκων τοῦ ᾿Ολυμπιακοῦ Χωριοῦ: «Κάποιοι συμπολίτες μας θεώρησαν σωστό ἀντί να πετάξουν στά σκουπίδια κάποια ροῦχα πού δεν χρειάζονταν, τά ἄφησαν στήν ἐκκλησία ὥστε να φροντίσουν κάποιοι τῆς ἐκκλησίας νά τά μοιράσουν ἐκεῖ πού πρέπει».
Παρατηρήσεις: α) Τό «θεώρησαν σωστό» εἶναι ἀνακριβές, διότι γνωρίζουν πολύ καλά, ὅτι οἱ ἄνθρωποι τῆς ἐκκλησίας δέν ἔχουν τέτοια δυνατότητα, διότι τό ἔχουμε πεῖ πολλές φορές καί γραπτῶς καί προφορικῶς. ᾿Απλῶς παρατώντας τα ἐκεῖ προσπαθοῦν νά πείσουν τόν ἑαυτό τους ὅτι κάνουν κάτι καλό.
 Γιατί τί ποιό λογικό καί προφανές, νά ρωτήσουν πρίν προβοῦν σ΄ αὐτήν τήν ἐνέργεια. Αὐτός ἤ αὐτοί ὅμως ἐπιμελῶς τό ἀποφεύγουν. ᾿Εάν καί ἐφ΄ ὅσον βρεθεῖ ὁ χῶρος και τά πρόσωπα γι΄ αὐτήν τήν προσφορά θά ὑπάρξει ἀνακοίνωση
(εδώ να μου επιτραπεί  ότι δεν είναι καθόλου ανακριβές,για την δική σας άποψη είναι.Ο κόσμος αυτό γνωρίζει και θεωρεί σωστό ,αν είχε ενημερωθεί όπως λέτε δεν νομίζω να προχωρούσε σε αυτή την ενέργεια. Εσείς λοιπόν με τη σειρά σας θεωρείται σωστό αυτό που εξηγείται στην β) παρατήρηση: )
β) ᾿Εμεῖς ὅπως ἦταν τοποθετημένα στο προαύλιο, τά ἐπανατοποθετήσαμε στήν ἀπέναντι πλευρά τοῦ δρόμου νά μήν ἐμποδίζουν τούς διερχομένους. Τί τό ἐπιλήψημο;
(εδώ βλέπουμε την παραδοχή της πράξης με το όμορφο περιτύλιγμα επανατοποθετήσαμε)
᾿Αργότερα βεβαίως παιδιά ἤ σκυλιά τά σκόρπισαν. ῎Εχουμε ἐμεῖς εὐθύνη γι΄ αὐτό;
( αυτό λοιπόν είναι το ανακριβές ,δεν τα επανατοποθετήσατε, απλά τα μεταφέρετε εκεί)


ακόμα μια απόδειξη ότι γνωρίζουν και άλλοι για τον δράστη:
forum της ιστοσελίδας των κατοίκων του χωρίου 17-2-2011 κάποιος 
george  γράφει:
 Και κάτι άλλο...αυτός ο άνθρωπος της εκκλησίας που λέτε δεν αντιπροσωπεύει την εκκλησία. Επειδή περνάει απ' όσο καταλαβαίνω πολλές ώρες εκεί, δε σημαίνει ότι έχει και λόγο στο συγκεκριμένο ναό. Απλά και εκείνος προσφέρει δεν είναι δικιά του η εκκλησία ούτε πληρώνεται. Είναι και εκείνος κάτοικος του Ο.Χ. όπως και όλοι.Μπορεί απλά να μην τα βγάζει πέρα κάθε φορά με τα ρούχα. Ας συμμετέχουμε και εμείς. Ο Σύλλογος μαζεύει και εκείνος ρούχα.
 

Πάντως ευχαριστούμε τόν συντάκτη τοῦ άρθρου
α) γιατί ἀνέδειξε γιά ἄλλη μια φορά ὅτι δέν πρέπει νά ἀφήνουμε ροῦχα στόν Ναό, καί β) γιατί μᾶς ὑπέδειξετήν λύση: Τήν ἄλλη φορά θα τά πᾶμε ἔξω ἀπό τήν πόρτα του καί ἀφοῦ αὐτός ἔχει «πολιτισμό καί παιδεία», πού μᾶς κατηγορεί ὅτι ἐμεῖς δέν ἔχουμε,εκείνος θά πράξει τό καθήκον του.
(κύριοι-κύριε,τα επανατοποθετήσατε ήδη έξω από την πόρτα μου διότι σε αντίθεση με εσάς θεωρώ το Ολυμπιακό χωριό και την κάθε γωνιά του, σπίτι μου και αντί να φροντίσετε για τα αυτονόητα επιμένετε στην ίδια τακτική )
῎Αν καί ἀπό ὅτι φαίνεται, δέν εἶναι θέμα ρούχων, ἀλλά τῶν γνωστῶν ἀντεκκλησιαστικῶν συμπλεγμάτων.
 «Οἱ ἄνθρωποι τῆς ἐκκλησίας πού προσφέρουν, ὅ,τι προσφέρουν, ἀφιλοκερδῶς, ἐν ἀντιθέσει ἵσως με τόν παραπάνω κύριο»
(η γνωστή τακτική, όταν δεν υπάρχει  απάντηση στο πρόβλημα, το βαφτίζουμε  αντιεκκλησιαστικό σύμπλεγμα, πάλι καλά που υπάρχει η αμφιβολία με την λέξη ίσως.
Ίσως λοιπόν να είναι λυπηρό να υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς στούς κόλπους της εκκλησίας )Με έκπληξη διάβασα στο φύλλο της εφημερίδας σας τις απαντήσεις που έδωσαν σε άρθρο μου, η ομάδα των κατοίκων του τετραγώνου της γειτονιάς ,στο πρώην πολιτιστικό στέκι και η ομάδα από τους επιτρόπους του ναού.
Θα ήθελα σαν αρχή να μου επιτραπεί ο όρος ομάδα αν και δεν θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω.
Δυστυχώς όμως δεν υπογράφει κανείς με το όνομά του για να του αναφερθώ και να απαντήσω κατάλληλα για όλα τα παραπάνω θέματα, σε αντίθεση με μένα που ποτέ δεν φοβήθηκα να συνοδεύω με το όνομα μου την κάθε μου άποψη και πρόταση.
Όπως επίσης θεωρώ ότι και εσείς αν θέλατε να λέγεστε σοβαρή εφημερίδα δεν θα δεχόσασταν καμιά ανυπόγραφη επιστολή.
Απαιτώ λοιπόν στην επόμενη εκδοσή σας να υπάρχει επώνυμη απάντηση είτε από σας είτε από τους παραπάνω κυρίους για να μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο.
Θα περιμένω λοιπόν τις επώνυμες κατηγορίες,που αφορούν τον πολιτισμό μου και το παραθρησκευτικό μου μένος, και να είστε σίγουρος,-οι ότι θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά σας.
Μετά τιμής Ντούβος Διονύσης

᾿Απάντηση ἐφημερίδος
᾿Αγαπητέ συμπολίτη, ἀπορῶ πώς θά ἀπαντήσετε, τήν στιγμή πού δέν μπορεῖτε νά διαχωρίσετε σαφεῖς ἔννοιες:
 α) Δέν πρόκειται γιά «ἄρθρο» ὅπως γράφετε, ἀλλά γιά δύο διαφορετικές ἐπιστολές τελείως ἄσχετες μεταξύ τους.
(νομίζω πλέον ότι μπορεί να διακρίνει ο αναγνώστης αν υπάρχει σχέση η όχι ανάμεσα στις επιστολές , πρώτον , και δεύτερον  αναφέρομαι για τις απαντήσεις που έδωσαν σε άρθρο μου)
 β)Δέν εἶναι καθόλου ἀνυπόγραφες. Στήν μέν πρώτη δηλώνουν «οἱ πρωτοστάτες διαμαρτυρίας», πού γνωρίζετε πολύ καλά ποιοί εἶναι καί στήν δεύτερη «οἱ ἐπίτροποι τοῦ Ναοῦ». Τί παραπάνω θέλετε; Νά τούς ζητήσω ΑΦΜ ἤ τίς ἀστυνομικές ταυτότητες;
(εδώ ακριβώς επιβεβαιώνεται τον πολιτισμό σας ,ούτε το ένα όμως ούτε το άλλο,το αυτονόητο μόνο ,να υπογράψουν επώνυμα κάτω από την επιστολή τους για να ξέρουμε ποιοί είναι...αν υπάρχουν)
 γ) ᾿Εμεῖς δέν διακρίναμε καμμία κατηγορία γιά τόν πολιτισμό σας.
(έχετε δίκιο για τον πολιτισμό μου, το χαμηλό επίπεδο είναι δικό σας ,αφού προτείνεται να επανατοποθετούνται αυτά που θεωρείται σκουπίδια  στην πόρτα μου, αντί να φροντίσεται να μην δημιουργούνται)
 δ) Οἱ ὅροι «παραθρησκευτικό μένος» καί «ἀντεκκλησιαστικό σύμπλεγμα»ἀπέχουν ὅσο ἡ ἀνατολή ἀπό τήν δύση.
 ε) ᾿Εμεῖς πάντα δημοσιεύουμε τίς ἐπιστολές τῶν ἀναγνωστῶν, γιατί τό θεωροῦμε ὑποχρέωσή μας, ἀλλά τήν δική σας κανονικά δέν θά ἔπρεπε, γιατί ἡ λέξη «ἀπαιτῶ» εἶναι ἰδιαιτέρως ἀγενής.
Εὐχαρίστως θά δημοσιεύσουμε τήν ὅποια ἀπάντησή σας ἐφ΄ ὅσον μᾶς τό«ζητήσετε», ἀλλά καλλίτερα πάρτε καί μία δεύτερη γνώμη.
Και έρχομαι στο ζουμί:
Κύριε εκδότη της εφημερίδας ΔΕΚΕΛΕΙΑ ,αγαπητέ συμπολίτη Χάρη, έχεις όλο το δικαίωμα να τοποθετείς την νοημοσύνη σου σε όποιο επίπεδο επιθυμείς,αν νομίζεις όμως ότι μπορείς να προσβάλλεις την νοημοσύνη την δική μου, και του κόσμου που σε διαβάζει έχεις μεγάλο λάθος.
Παίζεις με τις λέξεις για να δημιουργήσεις εντύπωση,και δεν ασχολείσαι με την ουσία του πράγματος.
Όλο αυτό το κρυφτούλι και το γαϊτανάκι των εντυπώσεων από την μεριά σου,του εκδότη της ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ για να μην πω από την αρχή ότι ο κύριος που με θράσος μου απάντησε: εγώ τα πέταξα γιατί; ήσουν  εσύ  ο κύριος ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ ,ο εκδότης της ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ.
Θα αφήσω στην κρίση του λοιπόν, τον εκδότη της ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ,  αν θα  με φιλοξενήσει  για ακόμα μια φορά στους καναπέδες της κίτρινης εκδόσεώς του .
Με αγωνία θα περιμένω την απάντησή του.Αν όχι πάλι καλώς, θα βρω ένα έντυπο να στριμωχτό σε μια γωνία.

ΥΓ.μια συμβουλή:θα είχε μεγάλο ενδιαφέρων, να μπορέσεις να υιοθετήσεις κάθε μήνα ,και από μια έκθεση ενός παιδιού του Δημοτικού σχολίου με θέμα ;Πως ονειρεύομαι το μέρος που ζω.
Θα πάρεις πολλά μαθήματα για το περιβάλλον,επίσης αυτό θα ανεβάσει και τη δημοτικότητα της έκδοσης.

Μετά τιμής.
Ντούβος Διονύσης
...

0 σχόλια στο Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Δημοσίευση σχολίου