Η ΜΑΡΙΩΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Λένε, ότι η έκφραση: «Όλα τάχει η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε» αναφέρεται σε κάποια κακάσχημη χωρική, την οποία άπαντες οι συγχωριανοί της γνώριζαν την «ομορφιά» της αλλά αυτή επέμενε να κρύψει το πρόσωπό της , αν και δεν είχε τίποτε να κρύψει. Με απλά λόγια κανένα αίσθημα περιέργειας ή τέλος πάντων θαυμασμού και απορίας για το πρόσωπο της Μαριωρής από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αλλά και αυτών των περιχώρων. .

Η φράση επίσης, «όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε», έχει την ίδια σημασία με τη λαϊκή φράση «Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι»Και οι δύο αναφέρονται πάντως στη ματαιοδοξία του ανθρώπου, του Οργανισμού, του Δήμου, της Περιφέρειας και εν γένει της όποιας Κυβέρνησης, που βάζουν φερετζέ ή/και φούντα παρόλο που είναι, βασικά «κακάσχημοι» και «ψωραλέοι».
Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να συμμαζέψουν τα ασημάζευτα, κοτσάρουν το φερετζέ και νομίζουν, ότι με αυτόν τον τρόπο δε θα τους πάρουν είδηση ούτε οι συγχωριανοί τους ούτε οι γείτονες αλλά ούτε και οι ψηφοφόροι τους!  
Βρε καημένοι, οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τους φερετζέδες άλλα πράγματα έχουν ανάγκη. Και μόλις τους δώσεις τα άλλα, τα απαραίτητα και στοιχειώδη, δώστους για το κερασάκι στην τούρτα και τους φερετζέδες.

Βατοπεδινός!
...

0 σχόλια στο Η ΜΑΡΙΩΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

Δημοσίευση σχολίου