ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Αυτές είναι πολιτικές, που οδηγούν άμεσα στο ξεχαρβάλωμα της δωρεάν δημόσιας παιδείας» Το σχολείο είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος κοινωνικός χώρος, δέκτης όλων των συγκρούσεων και των αδυναμιών μιας κοινωνίας. Το ενδιαφέρον όλων, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινωνίας και κυρίως του κράτους θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ομαλή και ήρεμη λειτουργία του, πέρα από σκοπιμότητες και περιττές αντιπαραθέσεις.

«Ως τη δυσκολότερη χρονιά μεταπολεμικά», χαρακτήρισε μόλις πρόσφατα εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος που ξεκίνησε. Τα παιδιά μας θα κάνουν μαθήματα άνευ...διδασκάλων αλλά και βιβλίων, τουλάχιστον κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς. Tα κενά που υπάρχουν στις θέσεις εκπαιδευτικών τόσο στα δημοτικά όσο και στα γυμνάσια-λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα είναι τεράστια.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, του Δήμου μας, ανησυχώντας για το μέλλον της παιδείας μας και επαγρυπνώντας για τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας, θεωρεί αναγκαία την συμπόρευση μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει τα παιδιά μας χωρίς το βασικότερο εργαλείο μάθησης, το βιβλίοπου στην καλύτερη περίπτωση θα κάνουν μάθημα με φυλλάδια, γεγονός που δεν αρμόζει σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα στον 21ο αιώνα στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης.
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ τα παρακάτω ζητήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων.
1. Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την φετινή σχολική χρονιά και με διαφαινόμενο τον κίνδυνο αδυναμίας κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών των σχολείων μας, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα.
Πως καθημερινά μπορούν να αναπαράγονται περίπου 5000 φωτοτυπίες σε κάθε σχολική μονάδα; Τα φωτοτυπικά μηχανήματα των σχολείων έχουν την δυνατότητα να καλύψουν αυτόν τον όγκο; Θα υπάρχει το απαραίτητο χαρτί, ή πάλι θα πληρώσουν οι γονείς;
2. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, όταν σε πολλά σχολεία η χρήση υπολογιστή φαίνεται μακρινό όνειρο. Είναι όλα τα σχολεία της πόλης μας συνδεδεμένα με το διαδίκτυο;
3. Οι γονείς βλέποντας την όλη κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης θα βάλουν για ακόμη μία φορά το χέρι στην τσέπη και θα αγοράσουν τα σχολικά εγχειρίδια από τα βιβλιοπωλεία.
4. Το Πάγωμα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων από τον Απρίλιο και η προτροπή στους Νέους Διευθυντές να αναζητήσουν χορηγίες από τις τοπικές κοινωνίες, ουσιαστικά οδηγεί για άλλη μια φορά τους γονείς να συνεισφέρουν οικονομικά για την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Αυτές είναι πολιτικές, που οδηγούν άμεσα στο ξεχαρβάλωμα της δωρεάν δημόσιας παιδείας.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους Συλλόγους Γονέων σε επαγρύπνηση και συνεχή επαφή με την Ένωση προκειμένου να συντονίσουμε την πάλη μας για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων.
Όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιλύσουν τα όποια προβλήματα με μοναδικό γνώμονα τη νομιμότητα , το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών μας και τους υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εδώ, εθελοντές, για να συμβάλλουμε δημιουργικά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Είμαστε αρωγοί κάθε θετικής προσπάθειας από όπου κι αν προέρχεται.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων Αχαρνών συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας , Γονιών, Εκπαιδευτικών και μαζικών φορέων την Παρασκευή 16/9/2011 στις 12:30, στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Εθνικής Αντιστάσεως 32). Θα ακολουθήσει πορεία στο Δημαρχείο.
ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Ούτε ένα Ευρώ από την τσέπη των Γονιών. Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία στα παιδιά μας. Χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του Δήμου μας να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση και να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.  
Για το Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                      ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ


...

0 σχόλια στο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου