«Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του»

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011


«O Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του», γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, σε άρθρο της για όσα συμβαίνουν αυτο τον καιρό στη χώρα μας. «Ο Ελληνας ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του» γράφει χαρακτηριστικά.
Το άρθρο ξεκινά με την περιγραφή μιας παλιάς εικόνας. Ο Πρωθυπουργός συνήθιζε να πηγαίνει σε μια ψαροταβέρνα στα βόρεια προάστια, όπου προτού καθίσει για να φάει, μιλούσε με...
αρκετούς από τους πελάτες.


«Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει περάσει από το εστιατόριο εδώ και πολλούς μήνες. Ένας από τους τακτικούς θαμώνες του μαγαζιού θυμάται ότι την τελευταία φορά που πήγε ήταν μετά από μια Σύνοδο των Βρυξελλών, όπου οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Ήταν εκείνους τους μήνες του Ιουλίου όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα εξαιρετικά σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο έβαλε ''φωτιά'' στους δρόμους. Ο πρωθυπουργός έμοιαζε κουρασμένος και δεν χαιρέτισε κανέναν» είπε ο συγκεκριμένος θαμώνας, μιλώντας στην εφημερίδα.


Στο άρθρο της περιγράφεται η αποστολή του Πρωθυπουργού, ως τραγωδία με πρωταγωνιστή τον Οιδίποδα. Είναι υποχρεωμένος να βάλει τέλος σε αυτό το υπετροφικό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο με τόσο ενθουσιασμό κράτησαν ζωντανό οι διάδοχοί του. «Η ιδέα ότι όλοι, ιδιαίτερα οι φίλοι, μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο Δημόσιο είναι μία από τις ρίζες αυτής της τραγωδίας» σημειώνει ο αρθρογράφος.


Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην πορεία του Γιώργου Παπανδρέου και τις σχέσεις του με τον πατέρα του, την άνοδό του στην ηγεσία του ΠαΣοΚ και τελικά την εκλογή του στην πρωθυπουργία, η οποία συνοδεύτηκε από την προσφυγή της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης και την απογοήτευση των πολιτών για το γεγονός ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα συμβεί.


Από iefimerida
...

0 σχόλια στο «Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του»

Δημοσίευση σχολίου