ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος και ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής κ. Ντίνος Βρεττός, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.   Την συνάντηση αυτή, όπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, ρύθμισε ο κ. Ντίνος Βρεττός. ο όποιος έχει αρκετές φορές θέσει το θέμα της αξιοποίησης στρατοπέδων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών .
Με την ραγδαία και ανεξέλεγκτη εξάπλωση των αστικών κέντρων, πολλά στρατόπεδα είχαν εγκλωβιστεί στον αστικό ιστό των πόλεων αποτελώντας μεγάλα αστικά κενά που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με χρήσεις ασύμβατες με το σκοπό, τη λειτουργία και τις ανάγκες τους.
Ο Δήμαρχος τόνισε : «Ο Δήμος Αχαρνών, πέρα από κάθε έννοια στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης σε μακροπρόθεσμη βάση, έχει αποτελέσει τόπο χωροθέτησης πληθώρας υπερτοπικών χρήσεων και διέλευσης υπερτοπικών δικτύων.»
Ιδιαίτερη σημασία έχει για το Δήμο Αχαρνών η αξιοποίηση των στρατοπέδων στα πλαίσια ευρύτερου προγράμματος αστικής αναζωογόνησης, από το οποίο θα προκύψουν μοναδικές ευκαιρίες για: ανάδειξη των στρατοπέδων ως ιδιαίτερων τόπων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και γενικότερη ανασύνταξη του αστικού τοπίου με στόχο την αναπλήρωση των σημερινών ελλείψεων που παρατηρούνται στο Δήμο Αχαρνών. Ο Υπουργός τόνισε ότι είναι ήδη ενημερωμένος και από τον κ. Ντίνο Βρεττό και ότι θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.
...

0 σχόλια στο ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου