Δορυφόρος θα συντριβεί στη γη και η NASA δεν έχει ιδέα...πού θα πέσει

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011


Δορυφόρος θα συντριβεί στη γη και η NASA δεν έχει ιδέα...πού θα πέσειΈνας ερευνητικός δορυφόρος που κινείται στο ανώτερο επίπεδο της ατμόσφαιρας θα συντριβεί κάποια στιγμή αργά το βράδυ της Παρασκευής ή τα ξημερώματα του Σαββάτου - ώρα Ελλάδος. Οι ειδικοί ότι θα διασπαστεί σε περίπου 100 κομμάτια - κάποια με βάρος έως και 135 κιλά- από τα οποία περίπου 26 θα καταλήξουν στη Γη.
Το μεγάλο όμως και άλυτο μυστήριο είναι το πού θα πέσει        Η ίδια η NASA έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς τονίζει «είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος και η τοποθεσία επανεισόδου με μεγαλύτερη βεβαιότητα, όμως οι προβλέψεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες».

Οι ειδικοί καθησυχάζουν όσους έχουν αναστατωθεί, λέγοντας ότι περίπου σε εβδομαδιαία βάση «βρέχει» βαριά αντικείμενα από το Διάστημα

Το μοναδικό στοιχείο που αποτελει και δεδομένο, είναι ότι θα συντριβεί πριν κάνει πέρασμα πάνω απ' τις ΗΠΑ, το οποίο αποτέλεσε και την απαρχή των διαδικτυακών στοιχημάτων...
Ιρλανδική ιστοσελίδα στοιχημάτων δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να ποντάρουν πού θα συντριβούν τα διαστημικά απόβλητα. Οι πιθανότητες ένα ή περισσότερα θραύσματα να καταλήξουν στην Ιρλανδία διαμορφώνονται στις 66 προς 1.
http://www.iefimerida.gr

...

0 σχόλια στο Δορυφόρος θα συντριβεί στη γη και η NASA δεν έχει ιδέα...πού θα πέσει

Δημοσίευση σχολίου