ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Μέχρι το 2014 τελικά η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011


 *Αναστέλλονται οι κλαδικές συμβάσεις έως το τέλος το 2014 αντί του 2012
* Παρακράτηση φόρων από μισθούς και συντάξεις για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης!
Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.        Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, αλλά ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελεί η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται χρονικά για όσο καιρό ισχύει το πρόγραμμα στήριξης δηλαδή τουλάχιστον έως το 2014, αντί για τα δύο έτη που αρχικά προβλεπόταν από το νομοσχέδιο.
Με τις αλλαγές που κατατέθηκαν στη Βουλή, μειώνονται κατά 35% οι μισθοί των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ όπου το Δημόσιο έχει πλειοψηφική συμμετοχή, σε σχέση με τους μισθούς που οι εργαζόμενοι αυτοί λάμβαναν τον Δεκέμβριο του 2009.
Επίσης, με τροπολογία που θα καταθέσει την Παρασκευή, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται σταδιακά μέσω της παρακράτησης φόρου από μισθούς και συντάξεις! Δηλαδή, θα παρακρατείται από το λογιστήριο της κάθε επιχείρησης. . . Να δούμε μετά τί θα μας μένει κάθε μήνα . . .

http://olympia.gr
...

0 σχόλια στο ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Μέχρι το 2014 τελικά η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων

Δημοσίευση σχολίου