Γερμανικό λάθος 55 δισεκατομμυρίων ευρώ (?)

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Λογιστικό λάθος αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε η κυβέρνηση της Γερμανίας. Πώς η χώρα ελάφρυνε το χρέος της με μια υπογραφή. Ειρωνείες από την αντιπολίτευση
Πλουσιότερη κατά 55,5 δισ. ευρώ είναι η Γερμανία, μετά τον εντοπισμό και την απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής σε προβληματική και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα.Η αποκάλυψη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα γερμανικά ΜΜΕ και στον πολιτικό κόσμο της χώρας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.
“Δεν πρόκειται για κανένα ποσό που αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.
Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το λάθος αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της “FMS Wertmanagement”, η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της “HRE Bank”, το 2009.
Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 8,3 %, ανακοίνωσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.


http://attikosparatiritis.wordpress.com
...

0 σχόλια στο Γερμανικό λάθος 55 δισεκατομμυρίων ευρώ (?)

Δημοσίευση σχολίου