ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής έως την Τετάρτη 05/10/2011 θα παρουσιαστούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Απευθύνεται έκκληση τους δημότες να περιορίσουν αυτές τις ημέρες την απόρριψη απορριμμάτων στους κάδους, ούτως ώστε να μην συσσωρευτούν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

  με βάση το ανωτέρω:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.


Θα ήθελα να παρακαλέσω ιδαίτερα τους αγαπητούς συμπολίτες στο Ο.Χ να κρατήσουν τουλάχιστον για 3 ημέρες τα οικιακά και μή απορρίμματα τους,στην οικία τους.Λόγω της κατάληψης στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων ,θα υπάρχουν προβλήματα στην αποκομιδή τους από το Δήμο Αχαρνών.
Αντιλαμβάνομαι πως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο,αλλά αν πράξουμε, 3 απλές κινήσεις θα γίνει λιγότερο, οδυνηρό.

1. Ανακύκλωση στην πηγή.Διαχωρίστε τα χαρτιά,κουτιά αλουμινίου,πλαστικά και ότι άλλο δεν μυρίζει και μειώστε τον όγκο τους πατώντας τα και δένοντάς τα.Όσα λοιπόν δεν μυρίζουν ,μπορούν να αποθηκευτούν σε μια ανοικτή τσάντα σε κάποια γωνίτσα του μπαλκονιού μας.Αν υπάρχει κάδος ανακύκλωσης που μπορεί να τα δεχθεί,έχει καλώς,αν όχι λίγη υπομονή να μην τα αφήνουμε απ εξω και βρωμίζει το Ο.Χ και τρέχουμε μετά πάλι από την αρχή.Σκεφθείτε και τον αέρα των ημερών.Πληροφοριακά σε μια μέση(τετραμελή)οικογένεια το 75% των απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα υλικά.

2.Τα οικιακά σκουπίδια που αποτελούνται από υπολείμματα τροφών και μυρίζουν τα τοποθετούμε με την εξής σειρά και με κόλπο.
Κάτω κάτω βάζουμε τα βρώμικα χαρτιά και τις ανοικτές κονσέρβες.Καλό θα ήταν αυτά να τα καθαρίζαμε με χαρτί πρώτα.Αυτή η τοποθέτηση γίνεται για να μπορέσουν να δεχτούν τα υπόλοιπα ζουμιά και να απορροφήσουν όσα μπορούν από τα ανώτερα στρώματα.Αν φοβάστε ,οτι θα σκίσουν τη σακκούλα,"ντύστε" τα με   τα προαναφερόμενα χαρτιά.
Κόκκαλα και άλλα αιχμηρά υπολείμματα,μπορούν να μπούν σε άχρηστες κονσέρβες ή να τα τυλίξετε στα βρώμικα χαρτιά.Αν βάλετε ξεχωριστές τσάντες και τμηματοποιήσετε τα σκουπίδια,φροντίστε να είναι από ανακυκλώσιμο υλικό,όπως αυτές των S/M.
Τελειώνετε βάζοντας τα σε διπλή μαύρη σακκούλα σκουπιδιών,που την " αρωματίζετε" τοποθετώντας δίπλα της ένα μικρό πλαστικό με ξύδι για να απορροφά τις μυρωδιές.Επίσης η μπύρα και ο καφές"κόβουν " τις οσμές.

3.Βγάλτε τα κηπαία απορρίμματα από τους μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών.Μην τους γεμίζεται επίσης με μπάζα.

...

0 σχόλια στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσίευση σχολίου