Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το κούρεμα του χρέους»

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011


«κούρεμα χρέους»,έλλειμα,βιωσιμότητα χρέους,ιδιωτικός τομέας,κερδοσκόποι,Βόλφγκα
 Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να προσηλωθεί στις μεταρρυθμίσεις, ενώ επέμεινε ότι οι Γερμανικές βοήθειες δεν υφίστανται χωρίς ανταλλάγματα.

«Εάν τα χρέη της Ελλάδας υπό προθεσμία δεν είναι βιώσιμα, και φαίνεται να μην είναι, πρέπει να μειωθούν ώστε να γίνουν βιώσιμα, κι είναι αυτό που συζητούμε τις τελευταίες μέρες», εξήγησε ο Σόιμπλε. «Γνωρίζω ότι αυτό είναι κάτι που οι χρηματαγορές δεν το βλέπουν με καλό μάτι, όμως εναλλακτική λύση δεν υφίσταται».
Για άλλη μια φορά, ο κ. Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο κατά σειρά δανεισμό της Ελλάδας μπορεί να μην είναι αρκετή, την στιγμή που πληθαίνουν οι κερδοσκοπικές εκτιμήσεις σχετικά με την προτεινόμενη απομείωση ονομαστικής αξίας για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), είπε εξάλλου πως η χώρα του είναι έτοιμη να θεσπίσει τον φόρο για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε εθνικό επίπεδο, εάν δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «θα ήταν καλύτερα ο φόρος να επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, εάν όμως δεν καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, τότε ας μεταβεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αν δεν ευδοκιμήσει ούτε κι εκεί, τότε ας προχωρήσει τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο».
...

0 σχόλια στο Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το κούρεμα του χρέους»

Δημοσίευση σχολίου