Οι “τραμπουκισμοί” στο δημαρχείο;

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Μια ιστορία θα σας πω.
Σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 παρακολουθούσα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αχαρνών, προκειμένου να δημοσιεύσω στον ηλεκτρονικό τύπο τα θέματα της συνεδρίασης και τις αποφάσεις της Επιτροπής. Η παρακολούθηση συνοδευόταν με βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης, πράγμα που επιτρέπεται από το νόμο.
 Στην αρχή της συνεδρίασης εμφανίστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων άγνωστος σε εμένα νεαρός και απευθυνόμενος προς εμένα μου είπε εσύ είσαι ο Ζίγκηρης, έλα έξω γιατί θέλω κάτι να σου πω. Βγήκα στο προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και αμέσως μου είπε «εμένα ψάχνεις;» και άρχισε να με σπρώχνει και να με κτυπάει γροθιές στο στήθος. Αυτή η συμπεριφορά συνοδευόταν από υβριστηκές εκφράσεις, όπως «—————————-», «—————–» και απειλές, όπως «Εδώ θα σε θάψω», «Θα σε εξαφανίσω», «Θα σε σβήσω από το Μενίδι».

Από τις φωνές που ακούστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου βγήκε ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χρήστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να μπει ανάμεσά μας και να συγκρατήσει τον μηνυόμενο.

Με τις φωνές και ύβρεις του μηνυομένου, που ακουγόντουσαν στη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με πρόεδρο το δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, έκαναν τα μέλη της επιτροπής να διακόψουν τη συνεδρίαση (όπως φαίνεται στο DVD που περιέχει το βίντεο της συνεδρίασης) και να βγουν στον προθάλαμο της αίθουσας, όπου ο δήμαρχος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον σε έξαλλη κατάσταση μηνυόμενο, ο οποίος και παρουσία τους έβριζε και εκτόξευε απειλές, όπως «Θα σε εξαφανίσω, θα σε σβήσω από το Μενίδι» και άλλα.

Τελικά ο μηνυόμενος απομακρύνθηκε με την προτροπή του δημάρχου, ο οποίος επανήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων και είπε: «Δεν κάθεται ήσυχα ο Ζίγκηρης, δεν κάθεται καλά, εκεί να πούμε , εκεί, μα κάθεσαι να πούμε και τον ψάχνεις, την άλλη φορά έπεσε κάτω ο καφές και είπες ποιος είναι αυτός ο αλήτης, μα ρε Κώστα, μα ρε Κώστα…».

Σχετικά με τα λεγόμενα του δημάρχου «τον ψάχνεις» έχω να διευκρινίσω τα εξής:

Ο δήμος Αχαρνών έχει την Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία με τίτλο «Επενδυτική Αχαρνών» στην οποία έχει ο δήμος δώσει αρμοδιότητες διαχείρισης δημοτικής περιουσίας. Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αποφασίστηκε να διοριστούν κατά μη σύννομο τρόπο συγγενικά πρόσωπα διοικούντων της επιχείρησης, ένα των οποίων μου συστήθηκε ως υπεύθυνος του νεκροταφείου.

Υπήρχε μια διαχεόμενη πληροφορία από γνωρίζοντες ότι στην «Επενδυτική Αχαρνών» γίνονται διορισμοί «ημετέρων» και συγγενικών προσώπων..

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε μια πληροφορία ότι οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δημάρχου φερόταν κάποιο συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου.

Ρώτησα τον κ. Κονιαβίτη, υπάλληλο του δήμου και οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δημάρχου αν για το αυτοκίνητο αυτό υπάρχει και άλλος οδηγός. Μου είπε ότι έχει πράγματι ένα βοηθό. Τον ρώτησα αν είναι υπάλληλος στο δήμο Αχαρνών και μου είπε ότι δεν είναι υπάλληλος. Απλά είναι φίλος του.

Σε επίσκεψη στο δημοτικό Μέγαρο, στο γραφείο τύπου του δήμου ρώτησα αν υπάρχει ο φερόμενος ως οδηγός του δημάρχου, όπου κατά πληροφορίες εμφανιζόταν στο προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου. Πρόθεση μου ήταν να τον ρωτήσω αν είχε υπαλληλική σχέση με το δήμο ή αν είχε διοριστεί στην «Επενδυτική Αχαρνών». Αυτή η επαφή δεν έγινε.

Δε γνώριζα ούτε κατ’ όψη, ούτε κατ΄ όνομα τον μηνυόμενο. Το όνομά του το πληροφορήθηκα από τον δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο μετά τα γεγονότα..

Αυτά είναι τα γεγονότα, που παρατέθηκαν σε μήνυση που κατέθεσα την επομένη των γεγονότων. Την ίδια ημέρα που συνέβησαν τα γεγονότα ο μηνυόμενος Α—- Τ—–, συγγενής του δήμαρχου κατά δήλωσή του δημάρχου, το απόγευμα στις 20:00 περίπου βρισκόταν στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου, όπου δύο μέτρα πιο πέρα ο δήμαρχος δεχόταν αντιπροσωπεία γονέων και μαθητών που του εξέθεσαν τα προβλήματα των σχολείων.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά.

Δύο είναι τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης. Το ποινικό που αφορά το νεαρό που προέβη σε αυτές τις ενέργειες. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει τα γεγονότα.

Το “πολιτικο” όμως θέμα είναι το σημαντικότερο. Είναι δυνατόν την ώρα που συνεδριάζει στην αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου θεσμικό όργανο, όπως η Επιτροπή ποιότητας ζωής με πρόεδρο το δήμαρχο Αχαρνών, να μπαίνει στην αίθουσα συνεδρίασης ο φερόμενος ως οδηγός του δημάρχου και συγγενής του, και να ζητάει από ένα δημότη να βγει στον προθάλαμο να “καθαρίσουν”. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ο νεαρός ήταν “Τρέλας” και δεν καταλάβαινε τι έκανε. Ο δήμαρχος δεν έπρεπε να παρέμβει και να επαναφέρει την τάξη; Δεν έπρεπε να αποδοκιμάσει το γεγονός που έγινε στο δημαρχείο;

Όπως αναφέρεται στην παράθεση των γεγονότων ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος παρενέβει λίγο μετά την έναρξη των προπυλακισμών. Κατά την εκτίμηση μου ο κ. Αναγνωστόπουλος, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, είχε ακούσει απόψεις για τη συμπεριφορά του Α.Τ., δεδομένου ότι ο δράστης συνήθιζε να κάθετε στο χώρο του γραφείου τύπου του δήμου, όπου είναι το γραφείο του κ. Αναγνωστόπουλου.

Εκείνο όμως που είναι πέρα από κάθε κοινή λογική ήταν η συμπεριφορά του δημάρχου. Όταν επανήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων, μετά τα γεγονότα, που είπε:

«Δεν κάθεται ήσυχα ο Ζίγκηρης, δεν κάθεται καλά, εκεί να πούμε , εκεί, μα κάθεσαι να πούμε και τον ψάχνεις, την άλλη φορά έπεσε κάτω ο καφές και είπες ποιος είναι αυτός ο αλήτης, μα ρε Κώστα, μα ρε Κώστα…70 χρονών άνθρωπος… κάτσε καλά σου λέω τώρα».
Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται σε ένα σημείο η φράση “θα σε εξαφανίσω”.
Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να καταδικάσει ή να αποδοκιμάσει αυτά τα γεγονότα που έγιναν από ένα δικό του άθρωπο μέσα στο δημαρχείο. Αντί αυτού άρχισε την παραίνεση προς εμένα να κάτσω καλά!!
Είναι ώρα να πάρει κάθε θεσμικός παράγοντας του δήμου θέση για αυτό το γεγονός. Θα το κάνει;

Θα καταλάβεις ότι καίγεται το σπίτι σου, όταν του γείτονα έχει ήδη γίνει στάχτες

...

0 σχόλια στο Οι “τραμπουκισμοί” στο δημαρχείο;

Δημοσίευση σχολίου