ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝΈνα σημαντικό βήμα προς την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου!
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παρακατάθεσης του ποσού της απαλλοτρίωσης για το ακίνητο ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Τριβέλλα στο Δήμο Αχαρνών, με την τελική δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αρ. Φ.Ε.Κ. 276 ΑΑΠ /24-10-2011).
Στο συγκεκριμένο ακίνητο, στην οδό Σαλαμίνος 21, να θυμίσουμε πως αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 κατά τις εργασίες θεμελίωσης οικοδομής, από την αρχαιολόγο κ. Μαρία Πλάτωνος κατάλοιπα του Αρχαίου θεάτρου Αχαρνών.

Η ευχάριστη αυτή είδηση αποτελεί τον καρπό των συντονισμένων προσπαθειών της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων και Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, «ΔΙΑΖΩΜΑ» και της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών, «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ». Με τον τρόπο αυτό ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανάδειξη του μνημείου. Ήδη προωθείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την απαλλοτρίωση γειτονικών ακινήτων, ιδιοκτησίας Αφών Μπόρση, Ι. Γκρίτση και Αφών Πουραΐμη, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα μας επιτρέψει, σε συνδυασμό και με την πεζοδρόμηση της οδού Σαλαμίνος, την πλήρη αποκάλυψη και την αποκατάσταση του μνημείου.

Δήλωση στο ACHARNORAMA έκανε ο Δήμαρχος Αχαρνών και επίτιμο μέλος του «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ» κ. Σωτήρης Ντούρος: «Το συγκεκριμένο ΦΕΚ αποτελεί «Σταθμό» για τον Δήμο Αχαρνών και σηματοδοτεί την έναρξη ουσιαστικά τον εργασιών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου. Με πολύ καλές και συντονισμένες προσπάθειες πραγματοποιήθηκε η έκδοσή του ενώ θα ήθελα ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τις προσπάθειες τους όλο αυτό τον καιρό την κ. Μαρία Μίχα, Πρόεδρο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και τον κ. Σταύρο Μπένο Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

http://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου