ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ!

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011


ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ!
Τα κρούσματα λιποθυμιών μικρών μαθητών σε σχολεία της Αττικής καθημερινά και αυξάνονται. Ο λόγος… η ασιτία! Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως εν έτει 2011 θα λιποθυμούσαν τα παιδιά λόγο έλλειψης τροφής! Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Αν. Αττικής με την ακόλουθη επιστολή της:
«Περιστατικά λιποθυμίας παιδιών από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας κατήγγειλε ο Α΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, είναι τραγική με συνέπεια να πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο και να λιποθυμούν από τη πείνα. Δε μπορεί παρά να αγανακτήσει κάποιος για αυτή τη κατάσταση που ξεπερνά κάθε όριο και αγγίζει τα πιο εφιαλτικά και ακραία σενάρια εξαθλίωσης της Ελληνικής οικογένειας. Δε μπορεί παρά να συγκλονιστεί κάποιος από την εικόνα ενός παιδιού, που όχι απλά στερείται τα αναγκαία αγαθά με τα οποία πρέπει να μεγαλώνουν όλα τα παιδιά, αλλά να στερείται και τη βασική βιολογική ανάγκη για επιβίωση, τη τροφή. Δε μπορεί παρά να αναρωτηθεί κάποιος που θα πάει αυτή η κατάσταση. Μήπως βρισκόμαστε προ των πυλών όπου σκελετωμένα παιδιά , τα παιδιά των σχολείων μας, τα παιδιά μας, θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας; Είναι ντροπή για όλους μας να ανεχόμαστε ως παρατηρητές μια κατάσταση όπου τα παιδιά πεινούν, την στιγμή που κάποιοι λίγοι «μπουκώνουν» από τα κέρδη. Είναι επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων και των συλλόγων με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης για τη στήριξη των παιδιών και των οικονομικά αδύνατων οικογενειών τους, που αντιμετωπίζουν πρακτικά καθημερινά προβλήματα επιβίωσης»
http://www.acharnorama.gr
...

1 :

ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Δημοσίευση σχολίου