Αυχενικό Σύνδρομο - Συνέντευξη από τον Δρ. Αντώνη Αγκουλέ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πάθηση» του σύγχρονου τρόπου ζωής, αφού εκείνοι που ταλαιπωρούνται περισσότερο από αυτή είναι άτομα που στην πλειοψηφία τους εργάζονται σε γραφείο.
Οι πολλές ώρες ακινησίας στην καρέκλα μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και η κακή στάση του σώματος είναι οι βασικές αιτίες εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου.Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αυχενικό σύνδρομο δεν είναι πάθηση. Πρόκειται για μια κατάσταση μέσα από την οποία περιγράφουμε διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα κυρίως στην περιοχή του αυχένα, αλλά και στα χέρια, στους ώμους, στην πλάτη.

Τι είναι το αυχενικό σύνδρομο και πόσο συχνά εμφανίζεται;

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πάθηση» του σύγχρονου τρόπου ζωής, αφού εκείνοι που ταλαιπωρούνται περισσότερο από αυτή είναι άτομα που στην πλειοψηφία τους εργάζονται σε γραφείο.

Οι πολλές ώρες ακινησίας στην καρέκλα μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και η κακή στάση του σώματος είναι οι βασικές αιτίες εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αυχενικό σύνδρομο δεν είναι πάθηση. Πρόκειται για μια κατάσταση μέσα από την οποία περιγράφουμε διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα κυρίως στην περιοχή του αυχένα, αλλά και στα χέρια, στους ώμους, στην πλάτη.


Από τη στήλη του nextok: Υγεία
Της Χριστίνας ΠαπασταθοπούλουΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: http://nextok.blogspot.com/p/2020.html
...

0 σχόλια στο Αυχενικό Σύνδρομο - Συνέντευξη από τον Δρ. Αντώνη Αγκουλέ

Δημοσίευση σχολίου