Εξω φρενών είναι οι κορυφαίοι υπουργοί με τον πρωθυπουργό

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011


Κυβερνητική Επιτροπή,υπουργός Οικονομικών,Πρωθυπουργός,υφυπουργός Περιβάλλοντος,
«Στα κάγκελα» βγήκαν κορυφαίοι υπουργοί από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Και αυτό γιατί, ενώ υπήρξε άπλετος χρόνος περίπου μιας ώρας για να συζητήσουν τις γεωτρήσεις που θα γίνουν από 1ης Ιανουαρίου του 2012 στο Ιόνιο και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης έδειξε σχετικά...
slights σε projector, δεν βρέθηκε σχεδόν καθόλου χρόνος να συζητήσουν εάν... χρεοκοπεί η χώρα!
Σε πολλά μέλη της κυβερνητικής επιτροπής υπήρξε απογοήτευση για το αποτέλεσμα της συζήτησης την οποία θεώρησαν ως «μη γενόμενη». Ναι μεν τέθηκε το μείζον θέμα της δημοσιονομικής εξέλιξης και της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, αλλά τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο κ.Γιώργος Παπανδρέου περιορίστηκαν σε γενικές αναφορές χωρίς κάτι το συγκεκριμένο.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές προς τους υπουργούς: «Δεν θέλω να συζητήσουμε επί της ουσίας, επί του συγκεκριμένου καθώς αυτή τη στιγμή μόνο σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι».
Επιφυλάχθηκε, δε, να επαναληφθεί η συζήτηση όταν κριθεί σκόπιμο και όποτε υπάρχουν απτά δεδομένα στο τραπέζι. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε εκ περισσού η οποιαδήποτε έννοια «πολιτικού σχεδιασμού» την οποία επιχείρησαν να εισαγάγουν ορισμένα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής.
«Τι πολιτικό σχεδιασμό να κάνεις; Τον ίδιο όταν πας σε εθελοντική τον ίδιο όταν πας σε default;» έλεγε χαρακτηριστικά υπουργός. Ενδεικτικό της δυσφορίας που εκφράζουν κορυφαίοι υπουργοί είναι η κατακλείδα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επεσήμανε με νόημα: «Αφού δεν έχουμε συζητήσει, δεν είμαστε συνυπεύθυνοι...» Είναι προφανές ότι όλοι στην κυβέρνηση φοβούνται μην βρεθούν προ τετελεσμένων χωρίς να έχουν εκφράσει καν την άποψη τους..

http://www.iefimerida.gr
...

0 σχόλια στο Εξω φρενών είναι οι κορυφαίοι υπουργοί με τον πρωθυπουργό

Δημοσίευση σχολίου