Ο ΟΑΣΑ διέκοψε τη λειτουργία εκδοτηρίου καρτών-εισιτηρίων στον Δήμο Αχαρνών!

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011


eisitirio.jpgΣε μια πρωτοφανή απόφαση, για τα χρονικά δεδομένα και την κρίση που διέρχεται ο τόπος, προχώρησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) διακόπτοντας την λειτουργία εκδοτηρίου καρτών-εισιτηρίων, στην Πλατεία Καράβου, στον Δήμο Αχαρνών! Έντονη η διαμαρτυρία φορέων και δημοτών. Την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία τους έχει ωθήσει η αναλγησία και η ανικανότητα της κυβέρνησης, «έρχονται» οι υπεύθυνοι(;) του ΟΑΣΑ να προσθέσουν ένα ακόμα «μαρτύριο» στους πολίτες που μετακινούνται με τις Αστικές Συγκοινωνίες, από και προς τον Δήμο Αχαρνών, διακόπτοντας τη λειτουργία εκδοτηρίου καρτών-εισιτηρίων, στην Πλατεία Καράβου.

Η αχαρακτήριστη, αυτή, ενέργεια του ΟΑΣΑ, «οδηγεί» χιλιάδες πολίτες στο πλησιέστερο εκδοτήριο εισιτηρίων που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, μερικά… χιλιόμετρα πιο μακριά, όπου εκεί δημιουργούνται ατελείωτες «ουρές», χάνεται πολύτιμος χρόνος και αυξάνεται ο εκνευρισμός!
Ακόμα και έτσι, όμως, πως θα μετακινηθούν οι πολίτες που χρησιμοποιούν μόνο τις Αστικές Συγκοινωνίες, μέχρι εκεί, χωρίς εισιτήριο; Αυτοί που έλαβαν αυτήν την… απόφαση γνωρίζουν την σύσταση του πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών και των όμορων Δήμων; Και μην «πει» κάποιος ότι αυτό έγινε στο «όνομα» των περικοπών του Οργανισμού γιατί θα εκπλαγεί από αυτό που θα ακολουθήσει…
Και ποιος θα κατηγορήσει τον μαθητή, τον φοιτητή και τον εργαζόμενο που θα πρέπει να μετακινηθεί και δεν θα έχει, για αντικειμενικούς λόγους, στην κατοχή του εισιτήριο; Δεν θα μπει στο λεωφορείο και ότι… θέλει ας γίνει; Έχουν σκεφτεί οι «υπεύθυνοι» πόσα χρήματα θα χαθούν; Και τι θα κάνουν; Θα βάλουν τους ελεγκτές να «κατεβάζουν» τον κόσμο από τα λεωφορεία; Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς; Με τους «αγανακτισμένους» να αγανακτούν περισσότερο;
Καλά θα κάνουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του ΟΑΣΑ να το «ξανασκεφτούν» και να αρχίσει άμεσα η επαναλειτουργία του εκδοτηρίου…
Η έντονη διαμαρτυρία φορέων και δημοτών εκφράζεται απόλυτα στην Ανακοίνωση – Διαμρτυρία που εξέδωσαν:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς : Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ)
Κοινοποίηση: Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) – Δημοτική Αρχή Αχαρνών
Τα σωματεία και οι φορείς του δήμου Αχαρνών που συνυπογράφουμε αυτό το έγγραφο διαμαρτυρόμαστε έντονα για το σταμάτημα της λειτουργίας του εκδοτηρίου καρτών απεριορίστων διαδρομών και εισιτηρίων που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Καράβου) του Δήμου Αχαρνών.
Το συγκεκριμένο εκδοτήριο με τη λειτουργία του εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, μαθητές των δήμων Αχαρνών και Φυλής και γενικότερα το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα μαζικά μέσα μεταφοράς της ΕΘΕΛ για τη μετακίνησή του. Βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του δήμου Αχαρνών, ενός δήμου με πολύ μεγάλο πληθυσμό λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν τον περισσευούμενο χρόνο να μετακινούνται αλλού για να βγάζουν κάρτες ή εισιτήρια.
Το συγκεκριμένο εκδοτήριο σταμάτησε να λειτουργεί από τις 25 Σεπτέμβρη 2011 και οι κάτοικοι του δήμου μας όπως και όμορων δήμων αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στο μοναδικό εκδοτήριο που λειτουργούσε, αυτό δηλαδή που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Αγίων Αναργύρων, όπου η ουρά και η ταλαιπωρία εκατοντάδων εργαζομένων και συνταξιούχων είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τις περικοπές και τις καταργήσεις που κάνουν τη ζωή μας ανυπόφορη.
Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του εκδοτηρίου καρτών απεριορίστων διαδρομών και εισιτηρίων που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Αχαρνών. Αν η κατάσταση παραμείνει όπως είναι σήμερα, η επόμενη διαμαρτυρία μας δεν θα είναι μόνο μια ανακοίνωση.
Τα σωματεία και οι φορείς:
Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αχαρνών
Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Μενιδίου
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μενιδίου
Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος ΟΓΕ)
Λαϊκή Επιτροπή Κόκκινου Μύλου-Αγίας Άννας
Πηγή: otyposnews.gr
...

0 σχόλια στο Ο ΟΑΣΑ διέκοψε τη λειτουργία εκδοτηρίου καρτών-εισιτηρίων στον Δήμο Αχαρνών!

Δημοσίευση σχολίου