Πώς το δημόσιο χάρισε 3,9 εκατ. σε μεγαλοοφειλέτη

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Οι φοροφυγάδες και η στάση τους είναι η μία όψη του νομίσματος για τα ανείσπρακτα χρέη προς το Δημόσιο.
Για τί η άλλη όψη είναι ... η μή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και η αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις είσπραξης των χρεών.
Την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, επιδίδονται σε σαφάρι για την τιμωρία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και την είσπραξη των χρεών, το ίδιο το κράτος ... χαρίζει χρέη εκατομμυρίων ευρώ.


Λόγω εκπρόθεσμης παραπομπής σε δίκη, μεγαλοοφειλέτης κατηγορούμενος γλίτωσε την καταβολή χρεών ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημοσίο καθώς το αδίκημα παραγράφηκε.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Άρτας το 2010 έκρινε ότι το χρέος των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο το οποίο βεβαιώθηκε στις 28.2.2003 και έγινε απαιτητό στις 28.6.2003 κατέστη ληξιπρόθεσμο εφόσον το κλητήριο θέσπισμα για την διωκόμενη αξιόποινη πράξη της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο επιδόθηκε στον οφειλέτη στις 21.7.2009. Δηλαδή μετά την παρέλευση πενταετίας, με συνέπεια να έχει παραγραφεί.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αρτας προσέφυγε στον Άρειο Παγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Πλημμελειοδικείου, ωστόσο η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι ορθώς το αδίκημα εχει παραγραφεί δεδομένου ότι είναι πλημμελημα.
...

0 σχόλια στο Πώς το δημόσιο χάρισε 3,9 εκατ. σε μεγαλοοφειλέτη

Δημοσίευση σχολίου