Στα 780 ευρώ ο πρώτος μισθός στο Δημόσιο- Αναλυτικά η εγκύκλιος για το νέο μισθολόγιο

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011Στην περικοπή των αποδοχών μεγάλης μερίδας των δημοσίων υπαλλήλων, αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου του 2011, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Εγκύκλιος του Υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας, περιλαμβάνει αναλυτικά τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξιμες αποδοχές, τις κρατήσεις και τη μισθολογική εξέλιξη στο Δημόσιο με βάση το Νέο Μισθολόγιο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο εισαγωγικός μισθός υπαλλήλων στο δημόσιο βαθμού στ' στην...
κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθορίζεται στα 780 ευρώ. Ανώτατο όριο υπερωριών θεσπίζονται οι 20 ώρες το μήνα (με εξαιρέσεις για τους μετακλητούς σε πολιτικά γραφεία κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών)

Το νέο μισθολόγιο ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος των επιδομάτων που δίνονταν μέχρι σήμερα και προβλέπει «κίνητρο επίτευξης στόχων» με στόχο την επίτευξη εκάστοτε ποσοτικοποιημένων στόχων στην κάθε υπηρεσία.

Τίθενται επίσης συγκεκριμένα όρια στο ύψος των καταβαλλομένων αποζημιώσεων για την λειτουργία συλλογικών οργάνων, ενώ ορίζονται οι περιπτώσεις περικοπής των αποδοχών για κάθε απουσία.


Στην εγκύκλιο ορίζεται επίσης ο τρόπος καταβολής των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ των ήδη καταβαλλόμενων αποδοχών και των αποδοχών που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις ενώ τέλος προβλέπεται ότι στις διατάξεις του νέου νόμου υπάγεται πλέον άμεσα και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ.


Από newpost
...

0 σχόλια στο Στα 780 ευρώ ο πρώτος μισθός στο Δημόσιο- Αναλυτικά η εγκύκλιος για το νέο μισθολόγιο

Δημοσίευση σχολίου