Ολοταχώς για το ΔΝΤ και η Ισπανία...

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011


Το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του Reuters.
Το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο αναδείχθηκε νικητής των πρόσφατων εθνικών εκλογών, αναλαμβάνει τα ηνία μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, που έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012 και που βλέπει το κόστος...
δανεισμού της να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.«Δεν πιστεύω ότι έχει ληφθεί η απόφαση αυτή αλλά είναι μια από τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο Λαϊκό Κόμμα. «Εάν πρέπει να το κάνουμε, θα το κάνουμε τώρα», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Σε περίπτωση που η Ισπανία ζητήσει έξωθεν χρηματοδότηση, είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι πολιτικά προτιμότερο η κυβέρνηση να προχωρήσει αυτοβούλως και έγκαιρα σε μια τέτοια κίνηση παρά να αναγκαστεί να το κάνει αργότερα από τις δυνάμεις των αγορών.
Από press-gr
...

0 σχόλια στο Ολοταχώς για το ΔΝΤ και η Ισπανία...

Δημοσίευση σχολίου