"Σύμπλεγμα" δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων..

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Σε ένα λίαν αμφιλεγόμενο "πείραμα" είναι έτοιμος να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι δυνατόν να περιορισθούν περαιτέρω δραστικά οι δημόσιες δαπάνες για τις προμήθειες των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.iatropedia.gr, o υπουργός Υγείας προαναγγέλλει τη δημιουργία δοκιμαστικού "συμπλέγματος" νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, το οποίο θα αποτελείται από το θεραπευτήριο "Ερρίκος Ντυνάν", το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το "Σισμανόγλειο", το "Αμαλία Φλέμινγκ", την Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού, καθώς και μία ιδιωτική κλινική.
Το "σύμπλεγμα" θα διαθέτει κοινή "υπερδιοίκηση" και διοικητικές υπηρεσίες, ενώ θα πραγματοποιεί κοινές προμήθειες, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πλειονότητα των ιδιωτικών κλινικών της χώρας αγοράζουν ακόμη και κατά 20 - 30% φθηνότερα τα τρόφιμα για τους ασθενείς.

Το ερώτημα το οποίο προκύπτει αβίαστα, πάντως, είναι πώς και για ποιους λόγους μια ιδιωτική κλινική, για να μην αναφέρουμε το "Ερρ. Ντυνάν" και το Ωνάσειο, θα δεχθεί να τεθεί υπό την ευθύνη κοινής "υπερδιοίκησης"...
Στην ίδια συνέντευξή του, ο Αν. Λοβέρδος παραδέχεται ότι το 15% των ιατροτεχνολογικών υλικών τα οποία προμηθεύονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αγοράζονται χωρίς διαγωνισμούς και καλύπτουν το... 50% των συνολικών δημοσίων δαπανών για τις προμήθειες στο ΕΣΥ!

Στο θέμα των προμηθειών του ΕΣΥ, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι "το υπουργείο εδώ δεν τα έχει κάνει καλά. Θα μπορούσαμε να αγοράζουμε φθηνότερα"...

http://www.avgi.gr
...

0 σχόλια στο "Σύμπλεγμα" δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων..

Δημοσίευση σχολίου