Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

«Σπάστε την σιωπή» με αυτό το σύνθημα γυναίκες από την πόλη μας προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωση της βίας κατά των γυναικών. Η Ημερίδα με θέμα: «Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» που θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδας) σκοπό έχει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει όλους τους συμπολίτες μας.

Το «κλείσιμο της πόρτας» και το «τράβηγμα της κουρτίνας» όταν ακούμε τις κραυγές μίας γυναίκας από το διπλανό σπίτι και το κλάμα, τις περισσότερες φορές ενός παιδιού, δεν είναι απλά αδιαφορία, είναι συνέργεια σε ένα έγκλημα. Αυτή την κατάσταση προσπαθούν οι Γυναίκες της Τ.Ο.ΝΔ Κέντρου Αχαρνών να σταματήσουν φωνάζοντας δυνατά πως «Το σώμα μας δεν είναι παιχνίδι κανενός» και ενώνοντας τις φωνές τους με όλες τις γυναίκες της πόλης, τονίζοντας πως η βία δεν διαχωρίζει κομματικές ταυτότητες, οικονομική κατάσταση, μορφωτικό επίπεδο ή κοινωνικό status.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν η Δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίνα Βλάχου, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κ. Κατερίνα Παπακώστα, η κ. Νίκη Μάτσιου Υπεύθυνη Οργάνωσης WIN Hellas Διεθνή Υποστήριξη Γυναικών, η ηθοποιός Κατερίνα Μπαλαμώτη που θα διαβάσει πραγματικές ιστορίες γυναικών – θύματα βίας από το βιβλίο «Αθέατη Βία – Η Αγάπη δεν πρέπει να πονάει, Οδηγός Αυτοβοήθειας για κάθε γυναίκα», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσει και η συγγραφέας του κ. Στεφανία Σουλή.

Στο τέλος της Ημερίδας ο Δημοτικός Αστυνόμος, δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών στο kick box και στο Παγκράτιο Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία βαρέων κιλών, κ. Αντώνης Σουλής θα κάνει επίδειξη ασκήσεων αυτοάμυνας για κάθε γυναίκα που απειλείται.

Συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Δημοσιογράφος Χρυσάλκηστη Μπαλαμούτη, ενώ η εκδήλωση είναι Αφιερωμένη στην μνήμη της Ανδριάνας Κατσιγιάννη που «έφυγε» πριν λίγες ημέρες από κοντά μας. Μία εκδήλωση που πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών για να σπάσουμε όχι μόνο την σιωπή, αλλά και τα ταμπού… Χορηγός της εκδήλωσης: Lemon Tree - EspressoBar (Κεντρική Πλατεία Αχαρνών)
http://www.acharnorama.gr...

0 σχόλια στο Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημοσίευση σχολίου