Κατέθεσε ως ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011


Κατέθεσε ως ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης
Εξετάστηκε σήμερα από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, ο Γιάννης Kαπελέρης, γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών ως ύποπτος για απιστία,
αδίκημα που συνδέεται με τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, περί ανείσπρακτων προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η κλήτευσή του, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί ο κ. Μουζακίτης για συνθήκες παραίτησης του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη η παραίτηση του οποίου συνδέθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου με «παραμηχανισμό στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο κ. Καπελέρης, υποστήριξε ότι πρόκειται για αναστολή και όχι διαγραφή των προστίμων μέχρι την έκδοση συγκεκριμένων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Στο πνεύμα αυτό ήταν και η εγκύκλιος που εξέδωσε η οποία είχε να κάνει με προσωρινή αναστολή των προστίμων μέχρι την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Ο Γιάννης Καπελέρης ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η είδηση της κλήτευσής του, αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη υποστηρίζοντας πως η υπόθεση δεν έχει να κάνει με υποθέσεις λαθρεμπορίας και διαγραφής προστίμων.
Μετά την κατάθεσή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα, η έρευνα οδεύει προς την τελική ευθεία. Ο εισαγγελέας θα προτείνει ή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ή την άσκηση ποινικών διώξεων.

http://www.iefimerida.gr
...

0 σχόλια στο Κατέθεσε ως ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης

Δημοσίευση σχολίου