Προσφεύγουν στο ΣτΕ για τους οικισμούς Λαγονησίου, Ολύμπου, Φέριζας, Μαύρου Λιθαριού και Αγ. Νικολάου

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011


mesogianews.jpgΣυγκέντρωση των κατοίκων των οικισμών Λαγονησίου, Ολύμπου, Φέριζας, Μαύρου Λιθαριού και Αγ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λαγονήσι, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Σαρωνικού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού», Νικολάου Βολάκου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων του Δήμου Σαρωνικού και της ευρύτερης περιοχής της Αν. Αττικής.
Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα, και ενημερώθηκαν για το σημαντικό θέμα της απογραφής - ανακήρυξης των οικισμών αυτών ως αυτοτελείς οικισμοί του Δήμου Σαρωνικού.

Οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα μέσω της δικαστικής οδού, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στην αίτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής περί μη απογραφής των παραπάνω οικισμών ως αυτοτελών, στο πλαίσιο των γενικών απογραφών 2011 που εκδόθηκε λόγω μη αποστολής της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, της 5.5.2011, στην εν λόγω αρχή από το Δήμο Σαρωνικού.
Σημειωτέον ότι η απόφαση της 5.5.2011, του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού, η οποία ελήφθη με πλειοψηφία και κατόπιν πολύμηνης προσπάθειας των κατοίκων των παραπάνω οικισμών, όριζε ακριβώς ότι οι παραπάνω οικισμοί αποτελούν τους νέους αυτοτελείς οικισμούς του Δήμου.


http://www.olympicvillagenews.gr
...

0 σχόλια στο Προσφεύγουν στο ΣτΕ για τους οικισμούς Λαγονησίου, Ολύμπου, Φέριζας, Μαύρου Λιθαριού και Αγ. Νικολάου

Δημοσίευση σχολίου