Έρχονται τα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011Από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ενώ είπε ότι δεν αναμένονται νέα μέτρα.

«Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς και είτε έχουν εφαρμοστεί μερικώς, είτε μερικές φορές και καθόλου. Νέα μέτρα που δεν έχουν ψηφιστεί, που δεν έχουν ακουστεί δεν προβλέπονται», σημείωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Σε ό,τι αφορά το έκτακτο τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε πως «οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλάμβαναν αυτό το τέλος έγιναν πριν δυο μέρες, συνεπώς δεν μπορούμε ακόμη να έχουμε σωστή εκτίμηση της εισπραξιμότητας του μέτρου».
Σχολιάζοντας τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι «εάν ήταν λάθος τα τετραγωνικά που ήταν εγγεγραμμένα στο λογαριασμό, ήταν λάθος για χρόνια πίσω και κανείς δεν είχε ασχοληθεί να τα διορθώσει- φυσικά τώρα εμφανίζεται ξανά αυτό το λάθος με τις συνέπειες που έχουμε, αλλά δεν είναι λάθος που έγινε τώρα».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει η δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών, αφού εξαντλείται η προθεσμία που τους έχει δοθεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Τέλος, ανέφερε πως η συμφωνία με την Ελβετία για όσους έχουν καταθέσεις στη χώρα προχωράει. «Ήδη έχουμε ανταλλάξει τα πρώτα κείμενα με τους Ελβετούς, υπό μορφή σχεδίων και πιστεύω ότι θα μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη μορφή συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μονογραφεί και στη συνέχεια να προστεθούν οι όποιες νομικού-τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες χρειάζεται για να πάει στα κοινοβούλια των δυο χωρών», ανέφερε ο κ. Πλασκοβίτης.

http://attikosparatiritis.wordpress.com
...

0 σχόλια στο Έρχονται τα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Δημοσίευση σχολίου