ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΟΜΠΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΟΜΠΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ Η έκρηξη σόμπας υγραερίου κατάφερε να ισοπεδώσει μονοκατοικία επί της οδού Βυζαντίου 69, στα Άνω Λιόσια και να στείλει στο Νοσοκομείο, με βαριά τραύματα τον 40χρονο ένοικο της. Η έκρηξη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα συγκλόνισε τους κατοίκους της περιοχής, ο θόρυβος ήταν τόσο ισχυρός που ακούστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμα και στα πρώτα σπίτια της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής!
Ο άτυχος άντρας στην προσπάθεια του να ζεστάνει μία μονοκατοικία του 1960, χρησιμοποιούσε σόμπες υγραερίου. Για κακή του τύχη, όμως, μία από αυτές εξερράγη δημιουργώντας «ντόμινο» εκρήξεων με άλλες φιάλες που βρίσκονταν στο σπίτι είτε κενές, είτε γεμάτες έτοιμες προς χρήση. Το σπίτι, λόγο της παλαιότητας, δεν άντεξε, έχοντας υποστεί δύο γερά χτυπήματα με τους σεισμούς του ’81 και του ’99, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, καταπλακώνοντας τον άτυχο 40χρονο άντρα.
Η έκρηξη έβγαλε έξω από τα σπίτια τους περιοίκους οι οποίοι έσπευσαν να δουν τι έχει συμβεί. Μόλις αντίκρισαν τα χαλάσματα προσπάθησαν να εντοπίσουν αν υπάρχουν τραυματίες, κι εκεί βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση καταπλακωμένο τον 40χρονο, όπου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Στο σημείο έφτασαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και πραγματοποίησαν έρευνες ώστε να εντοπιστεί αν υπήρχαν κι άλλοι εγκλωβισμένοι, αλλά και άλλες τυχόν φιάλες υγραερίου. Οι πυροσβέστες έβγαλαν από τα χαλάσματα 8 φιάλες, τις άδειασαν ώστε να μην υπάρξει κι άλλη έκρηξη από διαρροή, ενώ μέχρι αργά το Ανακριτικό βρέθηκε στο σημείο για να εξακριβώσει τα αίτια της κατάρρευσης.
Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ACHARNORAMA οι εκρήξεις από διαρροές υγραερίου ή ξεχασμένες ανοιχτές σόμπες πετρελαίου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, που η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη και οι πολίτες ψάχνουν για οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως αυτές οι μέθοδοι είτε θέρμανσης, είτε ακόμη και τρόποι μαγειρέματος (πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν το γκάζι για το γρηγορότερο και οικονομικότερο μαγείρεμά τους) είναι μεν οικονομικότεροι αλλά θέλουν μεγαλύτερη προσοχή και επιμέλεια.


http://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΟΜΠΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου