« Μάγεψε η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στην Βενετία»

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
ΒΕΝΕΤΙΑ 2.JPG


Με τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου για τη μεγίστη προσφορά του Δήμου Αχαρνών, που με τη Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ Δημητρίου Καλομοίρη « άνοιξε η αυλαία» για την πραγματοποίηση της Συναυλίας Βυζαντινής Μουσικής την Τετάρτη 16-11-2011 στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στην Βενετία.

( Ο κ.Δημήτριος Καλομοίρης παραδίδει εκ μέρους του Δημάρχου τον
τόμο «ΑΧΑΡΝΑΙ στον πρέσβη της Ελλ. Δημοκρατίας στην Ιταλία κ. Μιχαήλ
Καμπάνη και την πρόξενο στη Βενετία κ. Ειρήνη Ρήγα )


Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι που έψαλλαν τα μέλη της χορωδίας ξεχύθηκαν στα κανάλια της Βενετίας μεταφέροντας το βυζαντινό άρωμα σε κάθε γωνία της αλλοτινής θαλασσοκράτειρας.
Ορθόδοξοι Ιεράρχες εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησιάς, ο Πρέσβης της Ελλάδας παρά την Ελληνική Δημοκρατία  κ. Μιχαήλ Καμπάνης ,ο πρέσβης της Κύπρου, η πρόξενος της Βενετίας κα Ειρήνη Ρήγα, ο γενικός Πρόξενος του Μιλάνου κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και άλλοι επίσης διπλωμάτες, στρατιωτικοί αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες της Βενετσιάνικης κοινωνίας παρακολούθησαν την συναυλία.
ΒΕΝΕΤΙΑ1.JPGΑφορμή της εκδήλωσης στάθηκε η συμπλήρωση είκοσι ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης καθώς και την επέτειο δεκαπέντε ετών Ποιμαντορίας του Ποιμενάρχη της , Μητροπολίτη  Γεννάδιου.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιταλικής  Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη από την ιταλική τηλεόραση.
...

0 σχόλια στο « Μάγεψε η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στην Βενετία»

Δημοσίευση σχολίου