Μία συγκλονιστική χρονιά σε φωτογραφίες

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011


Μία συγκλονιστική χρονιά σε φωτογραφίες
Την λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, έχοντας μέσα σκηνές από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, την Αραβική Άνοιξη, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, και φυσικά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.Η κεντρική φωτογραφία είναι του Goran Tomasevic. Νεαρός Αιγύπτιος στέκεται μπροστά σε οδόφραγμα κατά τις ταραχές που συγκλόνισαν την Αίγυπτο τον Ιανουάριο και οδήγησαν στη φυγή του Μουμπάρακ.

Στον κατάλογο του Reuters περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα, τις οποίες σας παραθέτουμε πρώτες.

Του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη

Τουρίστες εγκαταλείπουν έντρομοι ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Το Σύνταγμα είχε μεταβληθεί σε πεδίο μάχης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, λόγω της χρήσης χημικών από την αστυνομία.

Δείτε ολόκληρη την λίστα τπυ Reuters εδώ


Του φωτορεπόρτερ Νώντα Στυλιανίδη

Ένας άνδρας προσπαθεί να αυτοπυρποληθεί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε ζητήσει διακανονισμό για τα δάνεια που δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Το αίτημά του απορρίφθηκε. Επέζησε, αλλά υπέστη σοβαρά εγκαύματα.


Του Goran Tomasevic

Μάρτιος 2011. Συγκλονιστική εικόνα από τη Λιβύη. Νεαρός πιστός στο καθεστών Καντάφι, πέφτει στα χέρια των εξεγερμένων μεταξύ των πόλεων Μπρέγκα και Ρας Λανούφ.


Του Toshiyuki Tsunenari για το Asahi Shimbun

Πόνος και καταστροφή στην Ιαπωνία, μετά τον σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε. Γυναίκα κλαίει στα χαλάσματα σε δρόμο της πόλης Νατόρι, στη Βόρεια Ιαπωνία.


Του Eric Thayer

Εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία από πτήση αεροπλάνου, στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2011
Δείτε ολόκληρη την λίστα τπυ Reuters εδώ
...

0 σχόλια στο Μία συγκλονιστική χρονιά σε φωτογραφίες

Δημοσίευση σχολίου