Ξαφνική εμπλοκή στην αποκρατικοποίηση του αερολιμένα Αθηνών

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011


 H γερμανική Hochtief διέκοψε τις συζητήσεις επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης
Του Βαγγελη Mαδραβελη
Το βαρύ οικονομικό και πολιτικό κλίμα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, αρχίζει να σκιάζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης. Μια από τις σίγουρες «αποκρατικοποιήσεις» για το 2011 φέρεται ότι ναυάγησε οριστικά, καθώς αποχώρησε από τις συζητήσεις η γερμανική πλευρά. Πρόκειται για τη Hochtief η οποία διέκοψε τις συζητήσεις επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που είχαν ξεκινήσει από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού.

H ελληνική πλευρά ποντάριζε σε μια νέα συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία ύψους 400-500 εκατ. ευρώ (σε παρούσες αξίες), από την οποία περίπου 200 εκατ. ευρώ θα εκταμιεύονταν αμέσως μετά την υπογραφή της και τα υπόλοιπα μετά το 2026 που θα ίσχυε η νέα σύμβαση παραχώρησης. Η Hochtief ωστόσο αποσύρθηκε από τη διαπραγμάτευση, καθώς υπήρξε αναστροφή στην πορεία πώλησης της Hochtief Airport. Η τελευταία είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ηochtief που διαχειρίζεται αεροδρόμια στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τον ΔΑΑ.
Η ανατροπή της απόφασης πώλησης της Hochtief Airport από τον όμιλο Hochtief αποδίδεται στην απόσυρση ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους αγοραστές της εταιρείας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονταν η γερμανική Fraport, η κινεζική Hainan και η γαλλική Vinci. Και οι τρεις φέρονται ν’ απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τη Hochtief Airport και συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο απέσυρε το ενδιαφέρον της η Fraport και πριν από λίγες ημέρες το ίδιο έκαναν και οι Hainan και Vinci.
«Πρακτικά δεν υπάρχουν συνομιλητές», ανέφεραν παράγοντες κοντά στην αποκρατικοποίηση, καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές της Hochtief Airport είχαν καθοριστικό λόγο στις σχετικές διαπραγματεύσεις. Μετά την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) φέρεται να βολιδοσκόπησαν τόσο τη Hainan, όσο και την Chinese Investment Corporation (CIC) -στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα- για μια ευρύτερη συμφωνία στον ΔΑΑ. Η απάντηση ωστόσο που έλαβαν ήταν αρνητική.
Προς την κατεύθυνση αυτή, καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι διαδραματίζει η διεθνής και εγχώρια συγκυρία που πλέον δεν προσφέρεται για την υλοποίηση μεγάλων συμφωνιών αυτού του τύπου. «Είναι σα να βάζεις ελέφαντα πάνω σε φουσκωτό» παραδέχεται στέλεχος κοντά στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι οι αγορές κλείνουν η μία μετά την άλλη και το κυβερνητικό αδιέξοδο στην Ελλάδα συνεχίζεται.
Μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Hochtief, δεν αναμένεται πλέον να υπάρξει οποιαδήποτε μορφής αποκρατικοποίηση στον ΔΑΑ πριν από το 2012. Το ΤΑΙΠΕΔ ωστόσο και η κυβέρνηση υπολόγιζαν στα έσοδα αυτά από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ, η οποία μάλιστα θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο να επιτευχθεί μέσα στο 2011.
Μετά το ναυάγιο των συζητήσεων για τον ΔΑΑ, τα συνολικά έσοδα της κυβέρνησης από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τέλος του 2011 θα περιοριστούν σε περίπου 1,5 έως 1,6 δισ. ευρώ. Το νούμερο αυτό απέχει ακόμη και από την πρόβλεψη της τρόικας στην τελευταία έκθεσή της για την ελληνική οικονομία όπου γινόταν λόγος για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ωστόσο στόχευε σε μια θετική έκπληξη ανεβάζοντας τον πήχυ στα 2 δισ. ευρώ.
Πάντως παράγοντες της αγοράς έκριναν από μια πλευρά ως θετική εξέλιξη το συγκεκριμένο «ναυάγιο», καθώς εκτιμούσαν ως ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη μια αποτίμηση ενός περιουσιακού στοιχείου διάρκειας 20 ετών, που θα ξεκινήσει να ισχύει μετά 15 έτη. Οι ίδιοι σημείωναν επίσης ότι οι μέχρι τώρα αποκρατικοποιήσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι «εύκολες» και ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ. Τόσο η υπόθεση του ΟΤΕ, όσο και εκείνη του ΟΠΑΠ, αποτέλεσαν μονόδρομο για τους επενδυτές και γι’ αυτό επιτεύχθηκαν χωρίς πολλές παλινωδίες. Οι αποκρατικοποιήσεις όμως που προγραμματίζονται θα γίνουν με όρους «πιο ελεύθερης αγοράς», και σαν συνέπεια πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουν περισσότερα εμπόδια.
Το πραγματικό τεστ του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τη χώρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τα λαχεία. Ο αριθμός και η ποιότητα των ενδιαφερομένων θ’ αποτελέσουν κρίσιμο καταλύτη για τις περαιτέρω κινήσεις του οικονομικού επιτελείου και του ΤΑΙΠΕΔ.

http://news.kathimerini.gr
...

0 σχόλια στο Ξαφνική εμπλοκή στην αποκρατικοποίηση του αερολιμένα Αθηνών

Δημοσίευση σχολίου