Επιστολή ελληνίδας δημοσιογράφου στο Channel 4 για το προσβλητικό ριάλιτυ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011


Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε 9/11/2011 στο Κανάλι 4 και δημοσιεύθηκε...


«Γίνε Ελληνας για μία εβδομάδα»: Νέο ριάλιτι στη Βρετανία

Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε 9/11/2011 στο Κανάλι 4  και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αργολική Ανάπτυξη”:
Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,
Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτυ το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ. Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!
Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ; Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί. Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας. Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας. Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο. Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει. Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου. Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως. Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).
Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;
Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.
Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.
Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.
Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.
Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….
Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος :
Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.
Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς. Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας. Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.
Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.

Δημότση Δέσποινα
Αρθρογράφος
Η απάντηση του Channel 4:
Αγαπητή κυρία Δημότση,
Σας ευχαριστούμε για το μέιλ σας του καινούργιου μας προγράμματος
Οι τρεις μελέτες περιπτώσεων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το ρεύμα ταινίας υποθέσεων, βασίστηκαν σε αυτό που ήταν κοινή πρακτική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και είχαν χρησιμοποιηθηκαν για να μεταφράσουν, για την προβολή κοινού την μεγάλη εικόνα πίσω από την οικονομική κρίση στην πραγματική ανθρώπινη εμπειρία, παρέχοντας μια εικόνα της χώρας σχετικά με τους φόρους, τις συντάξεις και τις εργασιακές πρακτικές οι οποίες έχουν συμβάλει προς τη χώρα και έχουν επιφέρει τα οικονομικά προβλήματα.
Εκτός από αυτές τις μελέτες περίπτωσης, υπάρχουν σχολιασμοί που έχουν συγκεντρωθεί μέσω συνεντεύξεων εμπειρογνωμόνων και από μια σειρά σεβαστών οικονομικών αναλυτών. Faisal Ισλάμ (Οικονομικός Συντάκτης, Channel 4 News), οικονομολόγος Βίκυ Πράις (Πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Οικονομικής Υπηρεσίας) και Πλάτων Τίνιους (Τμήμα Στατιστικής & Ασφάλειες Πανεπιστήμιο Πειραιώς), ο οποίος ίδρυσε τα πρότυπα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης. Επιπλέον, το πρόγραμμα εξηγεί ότι αυτές οι πρακτικές ήταν κοινές πριν από την κρίση χρέους της Ελλάδας που ήρθε στο φως; – αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πλέον ανατραπεί ως μέρος των μέτρων λιτότητας.
Να είστε βέβαιοι ότι η καταγγελία σας έχει καταγραφεί και θα επισημανθεί για την ενημέρωση των υπευθύνων για τον προγραμματισμό μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που αφιερώσατε για να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εκτιμούμε όλες τις πληροφορίες από τους θεατές μας? Δωρεάν ή με άλλο τρόπο.
Γκρέις Ντόσων
Και η ανταπάντηση:
Αγαπητή κ. Ντόσων
Για να γίνω πλήρως κατανοητή, διότι δεν έγινα προηγουμένως αν και η επιστολή μου ήταν στα Αγγλικά, εγώ όπως και κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θεωρούμε το ριάλιτυ σας προσβλητικό και απαράδεκτο
Ζητούμε την άμεση διακοπή του καθώς και την δημόσια συγνώμη σας για την δυσφήμηση της χώρας μας. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν ζημία στον τουρισμό μας, στην δημόσια εικόνα μας σαν έθνος. Δεν σας δίνεται κανένα παρόμοιο δικαίωμα για να ενεργήσετε εναντίον μας με αυτόν τον τρόπο.
Μπορείτε να το αποσύρετε όσο είναι νωρίς διότι θα βρεθείτε αντιμέτωποι όχι με το Ελληνικό κράτος αλλά το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ το οποίο αριθμεί εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Να σας γνωστοποιήσω πως αν δεν διακοπεί άμεσα το ριάλιτυ θα προβούμε σαν Έλληνες και σε άλλες ενέργειες καταγγελιών αλλά και αγωγών. Θα μπορέσετε να μας αποζημιώσετε για την ζημιά που έχετε προκαλέσει;
Θα επιμείνω με επιστολές σε πρεσβείες, οργανισμούς, υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα μέχρι να δικαιωθώ ως Ελληνίδα. Δεν με ενδιαφέρει να απαντήσετε. Με ενδιαφέρει να διακόψετε το ριάλιτυ άμεσα.
ΔΗΜΟΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
http://enimerwsi.wordpress.com.
...

0 σχόλια στο Επιστολή ελληνίδας δημοσιογράφου στο Channel 4 για το προσβλητικό ριάλιτυ

Δημοσίευση σχολίου