ΞEΣΠΑΣΜΑ ΝΤΟΥΡΟΥ: Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας από όλους

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Τη θλίψη του για την απουσία του κόσμου, από την ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξέφρασε, κλείνοντας τις εργασίες της, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ανέμενε μεγαλύτερη συμμετοχή από τα σχολεία, .....
επισημαίνοντας ότι το βάρος της ενημέρωσης για τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, πρέπει να πέσει στους νέους.
Πρόσθεσε ακόμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και αποδέσμευση από τα αρχέτυπα του παρελθόντος.
Επικαλέστηκε μάλιστα ως παράδειγμα την αντίδραση των γονέων του 2ου Δημοτικού, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος παρκαρίσματος, το προαύλιο του, κατά τις ώρες που δεν λειτουργούσε το Σχολείο.
«Συναντήσαμε αντίδραση για μια πολύ απλή παρέμβαση που δεν επιβάρυνε κανένα και ακούσαμε πραγματικά ανυπόστατα επιχειρήματα, για μια ρύθμιση του παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης, για ορισμένες ώρες της ημέρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Εξέφρασε ακόμα την αγανάκτησή του για την τιμή μονάδας των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στην Αυλίζα. «Απορώ για τα κριτήρια των δικαστηρίων, που σε κάποιες περιπτώσεις, καθορίζουν τιμή μονάδας 1200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στην πλέον υποβαθμισμένη συνοικία του Δήμου. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να πληρώσει ο Δήμος και να αντιμετωπίζει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, κατασχέσεις ή δέσμευση των λογαριασμών του, πράγμα που δυσκολεύει τη λειτουργία του», κατέληξε ο Δήμαρχος Αχαρνών.
http://menidiatis.blogspot.com/
...

0 σχόλια στο ΞEΣΠΑΣΜΑ ΝΤΟΥΡΟΥ: Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας από όλους

Δημοσίευση σχολίου