ΥΠΟΙΚ: Δεν απαιτείται νέα απόφαση Eurogroup για 6η δόση

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

venizelos-7_67885-300x225Δεν απαιτείται νέα απόφαση σε επίπεδο Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης, απαντά το υπουργείο οικονομικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ, που αναμένεται να ληφθεί μετά τις δράσεις που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:


"Σε σχέση με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, προφανώς και δεν περιλαμβάνεται, γιατί το Eurogroup στην συνεδρίασή του της 21ης Οκτωβρίου, απεφάσισε την εκταμίευση.

Aυτό που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε, αφορά το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύεται η χώρα, το οποίο και προφανώς θα συζητηθεί στο Eurogroup. Μία σαφής και σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή όλου του πακέτου της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την εκταμίευση της 6ης δόσης, για την οποία όμως, τυπικά, δεν απαιτείται νέα απόφαση στo επίπεδο του Eurogrοup.

H εκταμίευση της 6ης δόσης προϋποθέτει βεβαίως και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων (prior actions), τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου".


http://www.marketbeast.gr
...

0 σχόλια στο ΥΠΟΙΚ: Δεν απαιτείται νέα απόφαση Eurogroup για 6η δόση

Δημοσίευση σχολίου