Τα άστεγα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει τα 1,6 εκατομμύρια

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΜΕΡΙΚΗΗ οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχει τρομερό αντίκτυπο στις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών και ειδικότερα των παιδιών, καθώς σύμφωνα με έκθεση μιας αμερικάνικης οργάνωσης ο αριθμός των παιδιών που θεωρούνται άστεγα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί κατά 38% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Συγκεκριμένα, τα παιδιά που ζούσαν το 2010 σε προσωρινά καταλύματα (καταυλισμοί, αυτοκίνητα, πάρκα, εγκαταλειμμένα κτίρια) έχουν φτάσει πλέον τα 1,6 εκατομμύρια. Στην έκθεσή του, το Εθνικό Κέντρο για τις άστεγες οικογένειες των ΗΠΑ, κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.

«Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ένα άστεγο παιδί στα δύο κατοικεί σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως Τζόρτζια και η Αλαμπάμα και σε δυτικές, όπως η Καλιφόρνια.

Το 42% των παιδιών αυτών είναι μικρότερα των έξι χρόνων και το ένα τρίτο εξαρτάται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στην έλλειψη σχολικής εκπαίδευσης, στο άγχος και τις ασθένειες και το μέλλον τους είναι αμφίβολο, επισημαίνεται στην έκθεση.

http://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Τα άστεγα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει τα 1,6 εκατομμύρια

Δημοσίευση σχολίου