ΘΕΜΑ : “Ασφάλεια μαθητών 7ου Γυμνασίου Αχαρνών”

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΓΥΜΝΑΣΙΟΣας γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χειλετζάρη & Αντωνίου Κατάρα, εδαφικής αρμοδιότητας Α΄ Α.Τ. Αχαρνών.
Σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων από αυτό, εδώ και χρόνια, υπάρχει ο καταυλισμός αθιγγάνων της Αγίας Σωτήρας. Σε απόσταση 400 περίπου μέτρων υπάρχει «γειτονιά» αθιγγάνων (επί της οδού Κύπρου). Επισημαίνουμε ότι η οδός Αντωνίου Κατάρα αποτελεί μία από τις τέσσερις εισόδους σε αυτόν.Σε καθημερινή βάση, από τις ως άνω οδούς, διέρχονται άτομα και οχήματα τα οποία εισέρχονται στον καταυλισμό για διάφορες, πιθανόν, έκνομες ενέργειες. Αρκετές φορές άτομα, προκειμένου να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών προσπαθούν να εισέλθουν στο πίσω μέρος του σχολείου (οδός Χειλετζάρη) και όταν γίνονται αντιληπτά, αποχωρώντας απειλούν τους καθηγητές. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που εντός του προαύλιου χώρου έχουν ανευρεθεί από μαθητές και καθηγητές χρησιμοποιημένες σύριγγες και διάφορα άλλα «σύνεργα».
Επίσης, ανήλικοι αθίγγανοι συγκεντρώνονται έξωθι του σχολείου, προκαλούν φραστικά μαθητές και καθηγητές και αρκετές φορές, κατά πληροφορίες, έχουν εισέλθει εντός του προαύλιου χώρου, σε ώρες μη λειτουργίας του Γυμνασίου και έχουν προκαλέσει φθορές. Μεγαλύτερο το πρόβλημα είναι κατά τη διοργάνωση απογευματινών εκδηλώσεων των μαθητών στο χώρο του σχολείου, όπου συγκεντρώνονται ομάδες και απαιτούν να εισέλθουν στην εκδήλωση, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα τόσο σε καθηγητές όσο και σε γονείς που παρευρίσκονται για την προστασία και φύλαξη των μαθητών.
Επιπλέον, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει δεχθεί πολλά παράπονα για αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές – καθηγητές από την σχεδόν συνεχή καύση, άγνωστων σε μας, υλικών από τους αθίγγανους.
Όμως, το πιο πικρό κομμάτι και το πιο επικίνδυνο του όλου προβλήματος είναι οι άσκοποι πυροβολισμοί που προέρχονται από τον καταυλισμό. Καταλαβαίνουμε όλοι, και Εσείς σαν πιο ειδικοί, τι κίνδυνο διατρέχουν οι μαθητές – καθηγητές, αλλά και οι λοιποί κάτοικοι της περιοχής, από μία σφαίρα στον αέρα.
Επειδή προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας και απευθυνόμενοι σε Εσάς, πρώτα ως Γονείς και ύστερα ως Αρμόδιες Αρχές, ζητούμε την βοήθειά σας και την κατανόηση του προβλήματός μας.
Αιτούμεθα την αύξηση της συνεχούς και ανελλιπούς επιτήρησης του σχολείου με εποχούμενες περιπολίες περιπολικών και δικύκλων της Ομάδας ΔΙΑΣ, τουλάχιστον κατά τις ώρες λειτουργίας του.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία Σας, σε ένα τέτοιο πρόβλημα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ___________________________________________ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΒασίλειος Σκαραμαγκάς________________________________Ευστάθιος Νταντής...

0 σχόλια στο ΘΕΜΑ : “Ασφάλεια μαθητών 7ου Γυμνασίου Αχαρνών”

Δημοσίευση σχολίου