ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ & ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Μίχας: Για όλα όσα τον κατηγόρησαν τις τελευταίες ημέρες διάφοροι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αχαρνών απάντησε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου κ. Γιάννης Μίχας, με αφορμή την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής.
Ο κ. Μίχας τον τελευταίο καιρό έχει δεχτεί επιθέσεις από γονείς και διευθυντές σχολείων κυρίως λόγο έλλειψης πετρελαίου και ειδών καθαριότητας, αλλά κυρίως για την μη διανομή των χρημάτων της Σχολικής Επιτροπής στις σχολικές μονάδες.Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών που αναφέρει μεταξύ άλλων πως καταγγέλλει την Επιτροπή «Για κατασπατάληση των πόρων της Σχολικής Επιτροπής (επιστολή Διευθυντών Α'βάθμιας Εκπαιδ.) με αποστολή υλικού που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ενώ άλλες που είναι άμεσες και επιτακτικές (πετρέλαιο) δεν καλύπτονται, για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Μονάδων από το Δήμο ενώ τα λεφτά έχουν δοθεί από το κράτος και τέλος απαιτεί: 1. Την άμεση διάθεση του ποσού των 530.000 € της κρατικής επιχορήγησης του 2011 στις Σχολικές Μονάδες, 2. Την παραμονή των εσόδων των κυλικείων στις Σχολικές Μονάδες με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους 3. Τον άμεσο εφοδιασμό όλων των Σχολικών Μονάδων με ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ για ΌΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ και 4. Την εφαρμογή της κείμενης ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ απ' όλους τους ιθύνοντες»

Δείτε την απάντηση του Προέδρου κ. Μίχα:Ο κ. Μίχας απάντησε και στην ερώτηση που του έθεσε ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου κ. Λιολιούσης γιατί δεν προμηθεύονται όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης με πετρέλαιο, τόσο όσο θα χρειαστεί για όλη την χρονιά, όπως γινόταν κατά το παρελθόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στο σχολείο του την ίδια ημέρα είχε μόλις 4 εκατ. πετρέλαιο, για ένα κτίριο 2.000τμ με 200 μαθητές, εκφράζοντας την ανησυχία για το τι θα ξημέρωνε την Δευτέρα.

Το συμπέρασμα από την απάντηση του κ. Μίχα είναι πως η «αναξιοπιστία» του Δήμου Αχαρνών είναι η αιτία της έλλειψης πετρελαίου από τα σχολεία, αφού κανένας προμηθευτής δεν θέλει να… μπλέξει με τον κακοπληρωτή δήμο.

Σας παραθέτουμε κάποια στοιχεία σχετικά με την 80ημερη Διοίκηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανέφερε ο κ. Μίχας:

Μαζική προμήθεια «Υλικών» προς κάλυψη λειτουργιών αναγκών. Πάρθηκαν φυσικά προσφορές πριν προβούμε σε κάθε ενέργεια. Βρέθηκε Μειοδότης

Πρόκειται για προμήθειες που αφορούν

1) Χαρτί Α4

2) Είδη Φαρμακείου

3) Απορρυπαντικά – Συναφή

4) Μελάνια - Αναλώσιμα - Τονερ - κ.α

5) Γραφική Υλη - Είδη Γραφείου

• Αποπληρωμή Παλαιών οφειλών των 75 Σχολείων {34 Δημοτικά και 41 νηπιαγωγεία) που ανήκουν στην Πρωτοβάθμια.

• Προμήθεια Λειτουργικών Υλικών { Κατά Παραγγελία} Με βάση τα «θέλω» κάθε σχολικής μονάδας.

• Καταβολή μικρού χρηματικού ποσού σε Σχολικά Συμβούλια ( Διευθυντές) για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

• Συνεργασία με τετραμελή ομάδα τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για μικροεπισκευές στα σχολεία - κάτι που προϋπέθετε προμήθειες υλικών με σχετικά είδη (ηλεκτρολογικά - υδραυλικά) κ.α. βάφαμε σχολεία, Ενισχύσαμε την μόνωση, Συντελέσαμε στην δημιουργία.

• Επαφές – συνεργασίες και διαπραγματεύσεις με ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΕΥΔΑΠ . Ενοποιούμε τους λογαριασμούς - οφειλές μας σε ΔΕΚΟ που σήμερα είναι περίπου 110.000 ευρώ.

• Διευθετήσεις για τα Κυλικεία (Επαφές με σχετικούς Φορείς)

• Δοσοληψίες με ΔΟΥ - ΑΧΑΡΝΩΝ για τα Ξενόγλωσσα Βιβλία.

• Συμβάσεις με Καθαρίστριες (Αποπληρωμή - Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας)

• Συνέχεια -Συμμετοχή Του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΜΑΖΙ με σχολεία του Δήμου Αχαρνών στο Πρόγραμμα ΖΕΠ(Ζώνη εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) που θα δοθεί ευκαιρεί για πραγματοποίηση προγραμμάτων Ρομποτικής, Δημιουργία Ντοκιμαντέρ, Ενημέρωση για μεσογειακή Διατροφή, αγγειοπλαστική, κ.α μι δυνατότητα στο σύνολο να λάβουν τα σχολεία 40.000 ευρύ.

• Είμαστε σε διαδικασία για διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις σε όλο το φάσμα από τα υλικά - μέσα που χρησιμοποιούν τα σχολεία

• Αντιμετωπίζουμε όμως δυσκολίες όπως άγονος διαγωνισμός προμήθειας πετρελαίου, αδιαφορία συνεργασίας με την Σχολική επιτροπή. κτλ....

http://www.acharnorama.gr...

0 σχόλια στο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ & ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Δημοσίευση σχολίου