ΙΚΑ: Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος για ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές…

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΙΚΑΣτα 4,5 δισ. ευρώ έχει ανέλθει το έλλειμμα του ΙΚΑ, ενώ οι βεβαιωμένες αλλά ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές από τις εν λειτουργία επιχειρήσεις ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ.
Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η διοίκηση του Ιδρύματος ζητά την… άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, καθώς και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό, εξέδωσε με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑΠαράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

kathimerini.gr

Καταλαβαίνουμε γιατί κάθε λίγο και λιγάκι πληρώνουμε έκτακτους φόρους;

Μεταξύ αυτών και πολλοί δήμοι και δημοτικές επιχειρήσεις. Και ο δικός μας μέσα είναι!!

Περικοπές δρομολογίων και «εκπτώσεις» στο συγκοινωνιακό έργο συνθέτουν την εικόνα των επίγειων αστικών μετακινήσεων, με τους επιβάτες να εκφράζουν έντονα παράπονα για καθυστερήσεις δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ.

Έξυπνο εισιτήριο με… σημειωτόν

Τη στιγμή που το συγκοινωνιακό έργο περιορίζεται ολοένα και περισσότερο, σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στον διαγωνισμό για το έξυπνο εισιτήριο, το οποίο εάν εφαρμοστεί αναμένεται να αλλάξει την ποιότητα των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (έξυπνο εισιτήριο) βρίσκεται στη δεύτερη φάση του, στην οποία συμμετέχουν έξι εταιρικά σχήματα.

Αρχικός στόχος ήταν η επιλογή αναδόχου εντός του τρέχοντος έτους, ώστε εντός του 2012 να έχει ξεκινήσει η εφαρμογή και λειτουργία του έξυπνου εισιτηρίου τουλάχιστον στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ).

Οι καθυστερήσεις φαίνεται ότι μεταθέτουν την ολοκλήρωση του έργου, στην καλύτερη περίπτωση, για το τέλος του ερχόμενου έτους.

Το έργο, προϋπολογισμού σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι η λαθρεπιβίβαση είναι υψηλότερη στα επίγεια μέσα (στα λεωφορεία αγγίζει ακόμη και το 40%), ενώ τα διαφυγόντα κέρδη ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκτιμάται μάλιστα ότι από τα 850 εκατ. επιβάτες που μετακινούνται με τα ΜΜΜ ετησίως, τα 120 εκατ. επιβιβάζονται λαθραία ή χρησιμοποιούν πλαστά εισιτήρια.

Δώσε το εισιτήριό σου, αν ισχύει χρονικά, στον επόμενο επιβάτη. Τον βοηθάς οικονομικά.

Σε λίγο δε θα χρειάζεται εισιτήριο γιατί δε θα υπάρχει συγκοινωνία


http://eleftherovima.wordpress.com...

0 σχόλια στο ΙΚΑ: Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος για ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές…

Δημοσίευση σχολίου