Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο ηγούμενος Εφραίμ

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕφραίμΣτη φυλακή θα οδηγηθεί τελικά ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών δόθηκε λύση στη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κατηγορουμένου, ανάμεσα στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα.


Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια Ειρήνης Καλού είχε από την αρχή διατυπώσει την άποψη ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος. Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που είναι εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου όμως, αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας και τη βαρύτητα των κακουργηματικών πράξεων έδειξαν με το βούλευμα τους το δρόμο για τη φυλακή. Πλέον θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης από την ανακρίτρια και να εκτελεστεί με τη σύλληψη και την προσαγωγή του κ. Εφραίμ στη φυλακή.

Με το μέρος του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ τάχθηκε ανοικτά ο ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση να προφυλακιστεί τη στιγμή που κυκλοφορούν όπως λέει χαρακτηριστικά εγκληματίες πιο επικίνδυνοι. «Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει φυλακή έναν ηγούμενο του Αγίου Όρους και θέλει να απελευθερώσει άμεσα απ΄ τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

http://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο ηγούμενος Εφραίμ

Δημοσίευση σχολίου