Τρόικα: «Μη θεωρείτε δεδομένο το πακέτο βοήθειας»

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΟΝΟΜΑ ΕΙΚΟΝΑΣΜε μια δήλωση βόμβα που είναι απολύτως ενδεικτική του έντονου προβληματισμού που διακατέχει πλέον τους εκπροσώπους των πιστωτών αξιωματούχος της Τρόικα αναφέρει πως «το νέο πακέτο βοήθειας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο».Διατηρώντας την ανωνυμία του, ο αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters πως οι συνομιλίες για το ελληνικό PSI προχωρούν κανονικά όμως το αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο.

«Oι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι εποικοδομητικές και χρήσιμες, αλλά σε αυτό το σημείο είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αρκέστηκε να πει ότι «στόχος μας παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, θα σας πω πως τίποτα δεν είναι εγγυημένο».

Νέα βοήθεια... υπό όρους

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρεί τίποτα δεδομένο σημειώνοντας με νόημα πως πρέπει να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και να φανούν αποτελέσματα όταν επιστρέψει το κλιμάκιο τον Ιανουάριο.

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο», διεμήνυσε και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό».

iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Τρόικα: «Μη θεωρείτε δεδομένο το πακέτο βοήθειας»

Δημοσίευση σχολίου