Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή η μάζωξη του Συλλόγου όπου κατά κύριο λόγο θα συζητιόταν το ζήτημα του λεγόμενου «χαρατσιού» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους τρόπους αντιμετώπισης από τους δικαιούχους του ΟΕΚ. Ως γνωστόν η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών μας θεωρεί επικαρπωτές... άρα υπόχρεους της καταβολής του χαρατσιού και πρακτικά, πέρα από την προσωπική απόφαση του καθενός να μην πληρώσει το μόνο που μας απομένει να κάνουμε είναι ή να προσφύγουμε και εμείς στο ΣτΕ ή να αναμείνουμε την απόφαση του ΣτΕ όπου έχουν προσφύγει πολλοί σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες κατά της επιβολής του χαρατσιού.

Για να αποφύγουμε όμως τις συνέπειες μιας διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με την πρακτική που έχουν επιλέξει κάποιοι κάτοικοι του Ο.Χ. και προφανώς θα ισχύει, υπάρχει ένας τρόπος καταβολής της αξίας του ρεύματος και των υπολοίπων τελών μέσω των ΑΤΜ των συνεργαζόμενων με τη ΔΕΗ τραπεζών, όπου πληκτρολογούμε την αξία του ρεύματος χωρίς το χαράτσι. Η ΔΕΗ προφανώς δεν έχει το δικαίωμα να «κόψει» το ρεύμα.

Επίσης, μία άλλη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει ο ΣΚΟΧ μέσω αυτής της συνάντησης, (ακόμη υπάρχει χρόνος), ήταν να βοηθήσει με τις διαδικασίες που απαιτούνται όσους κατοίκους έχουν το δικαίωμα της μη καταβολής του χαρατσιού και δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν μόνοι τους και υπάρχουν αρκετοί στο Χωριό.

Ο ΣΚΟΧ όμως κατά τα ελληνικά ειωθότα και τη ρήση Βαμβακούλα «να φτιάξουμε μία τριμελή επιτροπή από 5 – 6», από τη μάζωξη συγκροτήθηκε μια επιτροπή δηλαδή χαιρέτα μας τον πλάτανο με τις κρύες βρυσούλες και τώρα γίναμε σοφότεροι στο «ζήτημα χαράτσι».

Σχετικά με τον τρόπο συζήτησης στις συγκεντρώσεις του Συλλόγου, δεν μπορώ να πω!! Ο ΣΚΟΧ ακολουθεί πιστά την παράδοση της χάβρας των Ιουδαίων.
…….
«Μετά τη λήξη των προσευχών των Ιουδαίων, υπήρχαν διαδικασίες διαβούλευσης για θέματα της εβραϊκής κοινότητας και ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν δια βοής, ή εν πάση περιπτώσει η ομαδική συζήτηση που ίσως κατέληγε και σε φωνασκίες. Η έννοια της χάβρας έμεινε παροιμιώδης λόγω της λειτουργία αυτής».

Υ.Γ. Μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο συζήτησης;

http://vatopedinos-tatoi.blogspot.com...

0 σχόλια στο Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

Δημοσίευση σχολίου