ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΡΟΤΕΣΠαράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκατομμυρίων ευρώ σε αγρότες αποκάλυψε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για επιστροφές ΦΠΑ που εισπράττονταν βάσει πλαστών και εικονικών τιμολογίων σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, που έχει πληθυσμό…
1.070 κατοίκους.


Τα στοιχεία της έρευνας η οποία έχει ολοκληρωθεί αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους, ενώ τα ποσά που καταβλήθηκαν παρανόμως θα επιστραφούν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με το θέμα που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Pheme.gr, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων συμμετείχαν στο παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. H κομπίνα είχε στηθεί σε συνεργασία με μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων της Αθήνας εξασφαλίζοντας επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών για να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούνταν για να εισπράττονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές ΦΠΑ.

Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αγρότης είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 5.648.757 ευρώ ενώ άλλος πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.484.025 ευρώ!

στις 09:28

(πηγή:http://fimotro.blogspot.com/)

Αυτά δεν τα έβλεπε κανείς; Δεν μίλαγε κανείς; Τώρα θα τα πληρώσουμε όλοι μας!

Τώρα θα ζητήσουν την επιστροφή τους από τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Από τον άλλο κόσμο!!
Όλοι έτρωγαν. Όσο και όπως μπορουσε ο καθένας από εμάς

eleftherovima.wordpress.com...

0 σχόλια στο ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου