Εντός 15 ημερών θα προωθηθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

stratosΣε τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αύξηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από 9 μήνες σε 12.

Για την αύξηση της θητείας είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε το Πεντάγωνο, ενώ την απόφαση φέρονται να στηρίζουν και τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει για την αναγκαιότητα της αύξησης τη θητείας την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η οποία θα συνέλθει εντός 15 ημερών, ώστε να ετοιμαστούν εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις.

Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας για όσους έως τώρα το δικαιούνται), μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Το 2011 δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη ΕΠΟΠ. Και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν σήμερα 24.500 ΕΠΟΠ

http://www.iefimerida.gr...

0 σχόλια στο Εντός 15 ημερών θα προωθηθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Δημοσίευση σχολίου